Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Peress: "Maiami posmā "McLaren" komanda bija ātrāka par mums"

Peress: "Maiami posmā "McLaren" komanda bija ātrāka par mums"
Foto: f1.com

Serhio Peress skaidro, ka iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās Maiami GP izcīņas startā pieļāva rupju kļūdu sliktās saķeres dēļ, bet, lai izvairītos no sadursmes ar Maksu Verstapenu, nācies atlaist bremzes, kas rezultējās ar vairāku pozīciju zaudēšanu. Tomēr meksikānis atzīst, ka "McLaren" komanda jebkurā gadījumā bija ātrāka.

"Grand Prix" sacensību startā Peress nobloķēja riteņus, par mata tiesu spējot izvairīties no sadursmes ar otru "Red Bull" braucēju Verstapenu un abiem "Ferrari" pilotiem. Meksikānis skaidro, ka viņam padevies ļoti labs starts, taču asfaltam trūka saķeres, lai varētu nobremzēt.

"Pirmkārt, man izdevās labs starts, bet Šarlam Leklēram bija pavisam slikts starts," stāsta Peress. "Ārpus ideālās trajektorijas nebija saķeres, kā rezultātā nobloķēju riteņus. Gandrīz izsitu no trases Maksu, tāpēc nācās atlaist bremzes un zaudēt pozīciju Oskaram Piastri. Tiklīdz redzēju, ka Makss ir pārāk tuvu, atlaidu bremžu pedāli un aizbraucu taisni. Nepaveicās, bet arī citādi šajā sacīkstē trūka ātruma. To vienkārši neizdevās iegūt. Pie tā ir jāstrādā un jāmēģina saprast, kāpēc un kas bija šī problēma."

Lai gan Verstapens bija līderis līdz riepu maiņai, Peress atzīst, ka kopumā Maiami trasē "McLaren" komanda bija ātrāka. Lando Noriss veiksmīgas sakritības dēļ varēja saglabāt līderpozīciju pēc pitstopa, ko veica jau trasē esot drošības mašīnai, bet pirms tam kādu laiku brauca cieš aiz Peresa.

"Jau kvalifikācijā viņi bija ļoti spēcīgi," saka Peress. "Domāju, ka kvalifikācijā viņiem vienkārši samisējās, un viņi nespēja panākt, lai mīkstās riepas strādātu. Bet, domāju, ka visu šo nedēļas nogali viņi bija visātrākie, kamēr mēs nedaudz atpalikām. Lando līdz pitstopam izdarīja uz mani ļoti lielu spiedienu."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs


Foto: f1.com
10

Verstapens uzvar Imolā, Noriss zaudē vien nedaudz

"Red Bull" vienības pilots Makss Verstapens kļuvis par Emīlijas-Romanjas GP sacensību uzvarētāju, kamēr Lando Noriss pirms finiša sarūpēja intrigu, pietuvojoties bīstamā atstatumā. Apdzīt līderi tomēr nebija "McLaren" pilota spēkos. Trešo vietu finišā ieņēma Šarls Leklērs.
Makss Verstapens. Foto: Joao Filipe/PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Verstapens uzvar Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā

LETA--AFP/DPA. "Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Imolas trasē bija ātrākais Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.