Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.

Pirmajā treniņu sesijā Leklērs savā ātrākajā aplī finišēja minūtē un 16,990 sekundēs. Par 0,104 sekundēm lēnāks bija Džordžs Rasels ("Mercedes"), bet 0,130 sekundes zaudēja Karloss Sainss ("Ferrari").

Savukārt otrajā treniņu sesijā Leklērs apli veica minūtē un 15,906 sekundēs. Šoreiz otro labāko rezultātu sasniedza Oskars Pjastri ("McLaren"), kurš piekāpās Leklēram 0,192 sekundes, bet trešais, zaudējot 0,380 sekundes, bija Juki Cunoda ("RB").

Tikmēr pēdējo trīs sezonu uzvarētājs Makss Verstapens ("Red Bull") treniņos sasniedza tikai piekto un septīto labāko rezultātu.

Sestdien paredzēta vēl trešā treniņu sesija un kvalifikācija, kamēr svētdien tiks aizvadīta Emīlijas Romanjas "Grand Prix" sacīkste.

Pērn Emīlijas Romanjas "Grand Prix" posms tika atcelts lietus un plūdu dēļ.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 136 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 103 punktiem ieņem Peress, trešais ar 98 punktiem ir Leklērs, bet pa 83 punktiem tagad ir Norisam un Sainsam.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

Izmantotie resursi:
LETA