Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 braucējs Hilkenbergs pēc sezonas pametīs "Haas" un pievienosies "Audi"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

F1 braucējs Hilkenbergs pēc sezonas pametīs "Haas" un pievienosies "Audi"
Niko Hilkenbergs. Foto: Hoch Zwei/Zumapress.com/Scanpix

Pieredzējušais Pirmās Formulas (F1) braucējs Niko Hilkenbergs pēc šīs sezonas pametīs "Haas" komandu un pievienosies "Sauber", kas pēc nākamās sezonas pārtaps par "Audi", šodien vēstīja abas vienības.

Vācu pilots, kurš F1 apritē atgriezās pirms 2023. gada sezonas, bija "Audi" topošās komandas sarakstos. Vienība F1 pasaules meistarsacīkstēm pievienosies tikai 2026. gadā, taču jau šobrīd notiek pakāpenisks "Sauber" vienības pārņemšanas process, kas tika paātrināts ar visu akciju daļu iegādi pirms pāris mēnešiem.

"Audi" kompānija veica pārrunas ar vairākiem pilotiem un nosprauda 1. maiju, kā galējo termiņu lēmumu pieņemšanai. Otrs galvenais kandidāts uz vietu komandā ir Karloss Sainss, kura prioritēte šobrīd ir “Red Bull” vai cita vadošā komanda, kas īstermiņā nodrošinātu iespējas cīnīties par uzvarām.

Pēc vācu pilota aiziešanas, “Haas” komandā atbrīvojas vieta, kas visdrīāk jau ir rezervēta Olivera Bermana debijai.

Nav skaidrs, kas varētu būs Hilkenberga komandas biedrs 2025. gada sezonā, ja pašreizējais "Ferrari" pilots Sainss izlems karjeru turpināt citur. Esošie piloti Guanjū Žou un Valteri Botass visdrīzāk abi varētu zaudēt vietu “Sauber” komandā, jo "Audi" nav iekļāvuši viņus savos plānos.

F1 čempionātā 2009. gadā debitējušais Hilkenbergs līdz šim piedalījies 208 posmos, uz goda pjedestāla tā arī nekāpjot.

Šosezon 36 gadus vecais vācietis sakrājis četrus punktus, kas kopvērtējumā sniedz 13. pozīciju.

Informāciju sagatavoja:
https://f1.lv/2024/04/26/niko-hulke...