Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens uzvar Maiami "Grand Prix" sprinta kvalifikācijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Verstapens uzvar Maiami "Grand Prix" sprinta kvalifikācijā
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

LETA--DPA. "Red Bull" pilots Makss Verstapens piektdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas sestā posma - Maiami "Grand Prix" - sprinta kvalifikācijā.

Savā ātrākajā aplī Verstapens finišēja vienā minūtē un 27,641 sekundē, par 0,108 sekundēm pārspējot Šarlu Leklēru ("Ferrari"), kurš būs līdzās pirmajā starta rindā. Komandas biedrs Serhio Peress bija 0,235 sekundes lēnāks, bet par pārsteigumu parūpējās ceturto rezultātu uzrādījušais Daniels Rikjardo (RB).

Trešajā starta rindā būs Karloss Sainss juniors ("Ferrari") un Oskars Pjastri ("McLaren"). Abi "Mercedes" piloti Džordžs Rasels un Lūiss Hamiltons nekvalificējās trešajai kārtai un palika uzreiz aiz pirmā desmitnieka.

Pirms tam norisinājās šī posma vienīgais treniņbrauciens, kurā ātrākais bija Verstapens, nīderlandietim apli veicot vienā minūtē un 28,595 sekundēs. Pjastri atpalika 0,105 sekundes, bet trešais bija Sainss.

Sestdien būs sprints un kvalifikācija pamatsacensībām, bet Maiami "Lielās balvas" izcīņa norisināsies svētdien.

Kopvērtējumā līderis ar 110 punktiem ir Verstapens. Ar 85 punktiem viņam seko Peress, bet Leklērs ar 76 punktiem un Sainss ar 69 punktiem ierindojas attiecīgi trešajā un ceturtajā pozīcijā.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.