Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Juris Grīns
Juris Grīns

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.

Šobrīd vēl 17 gadus vecais Antonelli ir viens no galvenajiem kandidātiem uz Luisa Hamiltona vietu "Mercedes" nākamajā F1 čempionāta sezonā. Komandas junioru programmā viņš ir kopš 2018. gada, kad vēl startēja kartingā. 2022. gadā triumfējis Itālijas un Vācijas F4 čempionātos, pērn sportists kļuva arī par "Formula Regional" Eiropas un Tuvo Austrumu čempionu. Šogad viņš aizvada debijas sezonu "Formulā 2".

Uz divām dienām "Mercedes" komanda bija noīrējusi savām vajadzībām Austrijas "Red Bull Ring" trasi, lai dotu iespēju Antonelli izbaudīt pirmo pieredzi pie F1 auto stūres un uzsākt mācīšanos reālos apstākļos. Lai gan noteikumi atļauj F1 komandām šādos testos izmantot 2022. gada modeļus, šajās dienās braucēja rīcībā tika nodots krietni veiksmīgākais 2021. gada auto W12. "Mercedes" togad izcīnīja Konstruktoru kausu, bet Luiss Hamiltons pēdējā posmā cīņā par titulu dramatiski piekāpās Maksam Verstapenam.

"Pirmie testi F1 mašīnā aizvadīti," stāsta Antonelli. "Tā bija neticama pieredze. Es iemīlēju katru sekundi no tā. Pirmā diena gan neaizritēja pēc plāna. Bija sniegs, tāpēc īsti nevarēja braukt. Otrajā dienā trase bija sausa un veicu daudz apļus. Bija tiešām aizraujoši. Gribu pateikties komandai par ieguldīto smago darbu un ar nepacietību gaidu, kas notiks tālāk."

Jau Japānas GP nedēļas nogalē "Mercedes" boss Toto Volfs apstiprināja, ka turpmākajos mēnešos Antonelli aizvadīs vēl vairākus testus, lai potenciāli būtu sagatavots debijai F1 čempionātā 2025. gada sezonā.

"Kimi braukšana ar F1 auto bija ieplānota jau pirms ilga laika un pēdējo dažu nedēļu laikā nekas milzīgs šajā ziņā netika mainīts," skaidro Volfs. "Esam vienīgi atvēlējuši papildus testu dienas. Tas, ko redzēsiet turpmākajos mēnešos, jau ir saplānots, neatkarīgi no tā, startēs viņš nākošgad ar F1 mašīnu vai nē."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv