Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Polijā notiks Ziemeļvalstu zonas Eiropas čempionāts motokrosā

Polijā notiks Ziemeļvalstu zonas Eiropas čempionāts motokrosā
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

4. un 5. maijā Polijas pilsētā Oborņikos notiks Eiropas čempionāta pirmais posms MX65 un MX85 klasei un Eiropas čempionāta trešais posms MX Dāmu klasei. No Latvijas uz šīm sacensībām ceļā devušies 20 šo trīs klašu dalībnieki, tai skaitā MX Dāmu klases mEiropas čempionāts MX65cc, MX85cc klasei ir sadalīts četrās Eiropas zonās – Dienvidaustrumu, Dienvidrietumu, Ziemeļaustrumu un Centrālajā. Latvija iekļauta Ziemeļaustrumu zonā, kurā ir Latvija, Lietuva, Igaunija, Ukraina, Polija, Somija, Zviedrija un Norvēģija. No šīm četrām zonām katrā klasē TOP 8 dosies uz finālu, kas 21. jūlijā norisināsies Čehijā.otosportiste, pagājušā gada Latvijas čempione Patrīcija Bērziņa.

Šajā nedēļas nogalē Polijā MX65 klasē startēs: Rūdolfs Spila (“Rodeo MX”), Augusts Valdis Reišulis (“VV Moto Racing Team”), Magnuss Misiņš (“Motosports Racing Team/Auseklis”), Dominiks Sēlis (“Motosports Racing Team/Auseklis”), Alans Bērziņš (“Motosports Racing Team/Auseklis”), Ričards Jurčenko (“Motosports Racing Team/Auseklis”), Valters Jurčenko (“Motosports Racing Team/Auseklis”), Georgs Fridrihsons (“Motosports Racing Team/Auseklis”), Leo Veinbergs (“Mārupes AMK Bieriņi”), Tomas Tīlans (“Mārupes AMK Bieriņi”), Daniils Hohlovs (“Mārupes AMK Bieriņi”) un Edgars Kundziņš (“Camk Latgale”).

MX85 klasē uz startiem dosies: Sebastians Olsens (privāti), Markuss Haruns (“Saldus motoklubs”), Rainers Grasis (“Saldus motoklubs”), Artūrs Vinters (“Jāņa Vintera Moto Team Riga”), Toms Dankerts (“Motosports Racing Team/Auseklis”), Jēkabs Hudolejs (“Rodeo MX”) un Denijs Bogdanovs (“Camk Latgale”).

MX Dāmu klasē Patrīcija Bērziņa (privāti), kura ar motokrosu nodarbojas kopš 4 gadu vecuma un motosportā ir vairāk kā 10 gadus.

“Pirmos gadus braucu un trenējos pie trenera Aivara Ābola, kurš no pašiem pamatiem iemācīja, kā pareizi izbraukt līkumus, “dot gāzi” un visas citas lietas. Sāku ar MX50cc motociklu. No tā laika līdz pat šodienai nodarbojos ar motokrosu. Tagad trenējos pie Kristera Drevinska. Man šī ir 11. sacensību sezona. Man patīk motokross. Tas ir “foršs”. Vienmēr pirms starta apstājies, koncentrējies, domā, lai būtu labs starts, lai sanāktu laba cīņa trasē. Tā ir lieliska sajūta – braukt ar motociklu. Pagājušajā gadā izcīnīju Latvijas čempiones titulu MX Dāmu klasē un vice čempiones titulu Lietuvas čempionātā motokrosā. Iepriekšējos gados braucu MX50, MX65, MX85 klasē. Konkurenti ir gan Latvijā, gan Lietuvā,” saka Patrīcija Bērziņa.

Runājot par gaidāmo Eiropas čempionāta posmu Polijā, Patrīcija Bērziņa saka, ka ir gatava šim posmam. “Visu sezonu esmu cītīgi gatavojusies gan fiziski sporta zālē, gan ar motociklu trasē. Šī būs mana pirmā reize, kad startēšu Eiropas čempionātā MX Dāmu klasē. Vienā braucienā startēs dāmas gan ar 250cc, gan 125cc motocikliem. Būs interesanti. Es braukšu ar 125cc motociklu. Gribās ātrāk uz Poliju, lai redzētu savas spējas, kā izdosies konkurēt ar citu valstu dāmām. Būs interesanti to visu izbaudīt. Esmu startējusi Eiropas čempionātā MX65 un MX85 klasē, bet tur kopā ar puišiem. Ar dāmām sacentīšos pirmo reizi. Satraukums ir, kā tur būs,” saka Patrīcija Bērziņa.

FIM Eiropas žūrijas prezidente, LaMSF ģenerālsekretāre Egija Skurbe atzina, ka viņai ir liels prieks, ka Ziemeļu zonas dalībnieku sarakstu papildina tik kupls motosportistu skaits no Latvijas.

“30. aprīlī un 1. maijā Ropažos, “Vāveru” mototrasē aizvadījām sagatavošanās nometni arī šim startam Polijā. Paldies visiem jauniešiem, viņu vecākiem un, protams, liels paldies mūsu treneriem, kuri veltīja laiku un demonstrēja savu neizsīkstošo pacietību un gribasspēku.

Vislielākais prieks un tajā pašā laikā pārsteigums bija tas, ka pagājušā gada Latvijas čempione MX Dāmu klasē, Patrīcija Bērziņa arī ir pieteikusi dalību startam Eiropas čempionātā motokrosā. Šogad uz Eiropas čempionātu dodas daudzi jauni braucēji, kuriem šīs būs pirmās starptautiskās sacensības un arī tādi, kuri jau guvuši pieredzi. Mūsu jaunākie motokrosa braucēji – bērni un jaunieši var! Mēs to redzēsim pēc pirmā posma sacensībām, kurās pildīšu FIM Eiropas žūrijas prezidentes pienākumus. Protams, šis man uzliek vēl lielāku atbildību, bet turēšu īkšķus par visiem mūsu braucējiem. Patrīcijai un visiem puišiem novēlu, lai viss izdodas!”

Novēlam mūsu jaunajiem un talantīgajiem motosportistiem veiksmi Polijā!

Ziemeļaustrumu zonas otrais posms plānots 25. un 26. maijā Igaunijā, Pērnavā. Pusfināls starp Centrālo un Ziemeļaustrumu zonu notiks 29.-30. jūnijā Lietuvā, Šauļos. Eiropas čempionāta fināls MX65 un MX85 klasē norisināsies 21. jūlijā Čehijā, Loketā.

Kalendārs: https://www.fim-europe.com/motocros...

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna
LaMSF preses sekretāre


Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: WSC
3

Lielbārži PČ blakusvāģu motokrosā uzvar arī sezonas otrajā posmā

LETA. Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži svētdien Nīderlandē izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām otrajā posmā.
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
3

Jonass ieņem devīto vietu Spānijas MXGP posmā, uzvar mājinieks Prado

Šodien MXGP čempionāta posmā Spānijā devīto vietu divu braucienu kopvērtējumā ieņēma latvietis Pauls Jonass, kuram devītā un desmitā vieta braucienos. Abos braucienos uzvarēja Horhe Prado, kurš arī kļuva par jauno kopvērtējuma līderi.
Horhe Martins. Foto: EPA/NOUSHAD THEKKAYIL

Spānis Martins uzvar "MotoGP" piektajā posmā

LETA--AFP. Spāņu motosportists Horhe Martins palielināja savu pārsvaru kopvērtējumā, svētdien Lemānā izcīnot uzvaru pasaules motošosejas čempionāta Francijas "Grand Prix".