Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ropažos tiks aizvadīti junioru izlases kontroltreniņi

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

No 30. aprīļa līdz 1. maijam gribētāji tiek aicināti uz Junioru izlases kandidātu kontroltreniņiem Ropažos “Vāveru mototrasē” kopā ar treneriem no “JJ Racers”.

Turpinot veiksmīgi iesākto projektu sadarbībā ar Starptautisko Motociklistu federāciju (FIM) un Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) par Junioru atlases kontroltreniņiem un ceļu uz Pasaules Junioru čempionātu, kuru izstrādāja Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) ģenerālsekretāre Egija Skurbe, arī šogad motosportisti ir aicināti pieteikties bezmaksas treniņiem kopā ar “JJ Racers”, lai sagatavotos uz šī gada atlases sacensībām Latvijas izlases sastāvam uz Pasaules čempionāta/kausa posmu Nīderlandē, Herrde 13.-14. jūlijā.

Formāts plānots tāds pats, kā pērn. Pieteikties aicināts ikviens Latvijas Republikas pilsonis, kurš ieguvis LaMSF licenci un FIM Eiropas gada licenci startam MX65cc, MX85cc un MX125cc klasē. MX65 un MX85 klases braucējiem obligāti ir jābūt FIM Eiropas licencei, MX125 klases sportistiem atļauts piedalīties ar LaMSF izdotu licenci. Vienīgā izmaiņa ir tā, ka otrajā nometnē, kuras datums vēl tiks izziņots, treniņos varēs piedalīties tikai un vienīgi izlases dalībnieki.

Projekta autore, LaMSF ģenerālsekretāre Egija Skurbe arī šogad ir izveidojusi un radījusi iespēju jaunajiem motosportistiem gūt lielisku pieredzi, piedaloties Junioru izlases kandidātu atlases treniņos kopā ar “JJ Racers” treneriem. Tā ir arī lieliska iespēja sportistiem sagatavoties Eiropas Ziemeļzonas atlases posmiem. Projekts tika iesniegts FIM, kā arī iegūtais līdzfinansējumus, lai dotos uz sacensību norises vietu, ir no IZM, atbalsts jauniešu programmām.

“Šie treniņi palīdz izlases kandidātiem sagatavoties starptautiskajām sacensībām. Pagājušajā gadā atsaucība bija liela un projekts izdevās ļoti labi. Paldies visiem bērnu un jauniešu vecākiem, kas iesaistījās. Arī šogad nolēmu turpināt iesākto, lai mēs varētu attīstīties un sasniegt augstus rezultātus,” saka projekta autore, LaMSF ģenerālsekretāre Egija Skurbe.

Pasaules Junioru čempionāta/kausa motokrosā atlases kandidātu nolikums 2024.

Atgādinām, ka pagājušajā gadā Pasaules Junioru čempionātā/kausā Rumānijā, MX65cc zelta medaļu izcīnīja Patriks Cīrulis, bet MX125cc klasē par sudraba medaļas īpašnieku kļuva Jānis Mārtiņš Reišulis. Pasaules Junioru čempionātā 38 valstu konkurencē, Latvija ierindojās 5. vietā.

2023. gadā Latvijas izlasē 65cc klasē startēja Patriks Cīrulis, Martins Cīrulis, Rainers Grasis un Georgs Fridrihsons. 125cc klasē Latvijas vārdu aizstāvēja pieci braucēji – Jānis Mārtiņš Reišulis, Markuss Kokins, Tomass Šaicāns, Markuss Ozoliņš un Raivo Laicāns.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna (LaMSF preses sekretāre)