Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lorenss ar lielisku startu Filadelfijas supekrosā izcīna otro uzvaru pēc kārtas

Juris Grīns
Juris Grīns

Lorenss ar lielisku startu Filadelfijas supekrosā izcīna otro uzvaru pēc kārtas
Džets Lorenss. Foto: AMA Supercross

Amerikas supekrosa čempionāta līderis Džets Lorenss guvis uzvaru sezonas 15. posmā Filadelfijā un divus posmus pirms sezonas beigām iekrājis 12 punktu pārsvaru pār Kūperu Vebu.

"Honda" komandas braucēja Lorensa cerības uz uzvaru pasliktinājās priekšbraucienā, kur viņš piedzīvoja kritienu un finālsacīkstē bija spiests stāties pie astotās starta barjeras. Neskatoties uz to, austrālietim izdevās izcelt startu un nonākt līderpozīcijā.

Turpinājumā Lorenss ļoti pārliecinoši aizbrauca pretī uzvarai. Eli Tomaks sākumā bija otrais, bet priekšā tika Vebs. Tomēr arī čempionāta vicelīderis 450SX klases sezonas debitanta Lorensa tempam turēties līdzi nespēja. Vēlāk 2023. gada čempions Čeiss Sekstons apdzina Tomaku cīņā par otro vietu. Pirms tam pakāpies uz augšu par vairākām pozīcijām, beigās Džeisons Andersons apdzina Sekstonu pēdējā līkumā un nonāca otrajā vietā. Sekstons finišēja trešais, Vebs - ceturtais, bet Tomakam piektā vieta.

Šajā posmā Vebs pazaudējis Lorensam septiņus punktus un divus posmus pirms sezonas izskaņas atpaliek jau 12. Tomaks ir trešais, bet 41 punktu aiz līdera un ar mazām cerībām kaut ko izdarīt lietas labā.

250SX klasē uzvarēja Makss Anstijs, aiz sevis atstājot Tomu Vialli un Haidenu Dīganu. Šajā klasē posmu pirms Austrumu līgas sezonas beigām kopvērtējuma līderim Viallem ir jau 15 punktu pārsvars pār Dīganu.

Posma rezultāti:

Kopvērtējums: