Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

SEC pretendentu finālā brauks tikai Jevgeņijs Kostigovs

SEC pretendentu finālā brauks tikai Jevgeņijs Kostigovs
Līdz iekļūšanai SEC pretendentu finālā Francim Gustam pietrūka divu punktu.

Eiropas spīdveja čempionāta (SEC) pretendentu finālā 12. maijā Daugavpilī būs tikai viens Latvijas pārstāvis - Jevgeņijs Kostigovs, kurš pusfinālā Debrecenā ieņēma 4. vietu. Daniilam Kolodinskim, Oļegam Mihailovam un Francim Gustam sestdien pusfinālos pirmajā četriniekā tikt neizdevās.

Vistuvāk iekļūšanai pirmajā četriniekā un līdz ar to SEC pretendentu finālā sestdien bija Francis Gusts, kurš pusfinālā Krško mototrekā Slovēnijā ieguva 9 punktus un ieņēma 8. vietu. Līdz pirmajam četriniekam pietrūka divu punktu. Vienā braucienā Gusts uzvarēja, divreiz bija otrais un divreiz trešais. Ja ņem vērā, ka Francim savainojuma dēļ pagājušajā sezonā bija salīdzinoši maza sacensību prakse un arī šosezon viņš sacensībās vēl ir braucis maz, tad 9 punkti tik spēcīgā konkurencē ir labs rezultāts. Pirmo vietu ar 15 no 15 iespējamajiem punktiem ieņēma iepriekšējo divu gadu pasaules junioru čempions polis Mateušs Cierņaks, 14 punkti viņa tautietim Pjotram Pavļickim, 12 punkti - čeham Vāclavam Milikam, bet pa 12 punktiem ieguva dānis Andreass Līagers un slovēnis Anže Grmeks. Papildbraucienā par 4. vietu uzvarēja Līagers.
Daniils Kolodinskis pusfinālā Štrālzundes mototrekā Vācijā trīs reizes bija otrais, divreiz - trešais, summā sakrāja 8 punktus un ieņēma 9. vietu. Lai tiktu četriniekā, vajadzēja 11 punktus. Oļegs Mihailovs ieguva 4 punktus (vienā braucienā izstāšanās motockla defekta dēļ) un ieņēma 12. vietu. Pa 14 punktiem sakrāja poļi Macejs Janovskis un Pžemislavs Pavļickis, kā arī dānis Rasmuss Jensens, bet 11 puntus ieguva Dimitrijs Beržē no Francijas. Daugavpils "Optibet Lokomotīve" komandas braucējs brits Stīvens Vorals ar 8 punktiem ierindojās 7. vietā. Papildbraucienā par vietu secību uz goda pjedestāla uzvarēja Janovskis, otrais bija Pavļickis un trešais - Jensens.
SEC čempionātā būs četri finālposmi un tajos vieta jau ir garantēta Latvijas pašreiz labākajm spīdvejistam Andžejam Ļebedevam (pērn 5. vieta SEC kopvērtējumā). 12. maijā tikt finālposmos centīsies Jevgeņijs Kostigovs. Lai to paveiktu, būs jāiekļūst starp pieciem labākajiem. Finālpomsmos piedalīsies pieci labākie pagājušā gada SEC čempionātā, pieci pirmie no pretendentu fināla Daugavpilī, viena vieta ir katra finālposma rīkotājiem, bet vēl četrus finālposmu dalībniekus uzaicinās SEC čempionāta rīkotāji.


Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix
1

Ļebedevam 12. vieta "Grand Prix" otrajā posmā Varšavā

LETA. Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs sestdien Varšavā ieņēma 12. vietu pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" otrajā posmā.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Spīdveja PČ sezona, klātienē vērojot vairāk nekā 50 000 skatītājiem, turpināsies Polijā

Sestdien, 11. maijā, FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona turpināsies ar tās otro posmu ''ORLEN FIM Speedway GP of Poland - Warsaw'', kas norisināsies ''PGE Narodowy stadium'' jeb Varšavas Nacionālajā stadionā Polijā, sacensības klātienē vērojot vairāk nekā 50 000 skatītājiem. Savas otrās sacensības pasaules čempionāta pamatsastāva braucēja statusā aizvadīs arī Latvijas spīdveja braucējs Andžejs Ļebedevs.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.