Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs - Donji Kraljevecā un Lešno, "Loko" - Opolē

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Spīdveja līdzjutējiem būs aizraujoša nedēļas nogale. Sestdien Andžejam Ļebedevam pirmais "Grand Prix" seriāla posms un svētdien Polijas Ekstralīgas mačs Lešno ar Zeļona Guras komandu, savukārt Daugavpils "Optibet Lokomotīve" komandai svētdien Polijas Nacionālās spīdveja līgas mačs Opolē. Šī, starp citu, Daugavpils komandai ir 20. sezona Polijas spīdveja līgās.

Sestdien Donji Kraljevecas mototrekā Horvātijā vispirms notiks treniņš un tad kvalifikācijas braucieni, pēc kuriem labāko rezultātu (apļa laiks) secībā spīdvejisti izvēlēsies starta numurus. Tad arī tiks sastādīta braucienu tabula. Sezonas pirmā GP posma sākums - plkst. 20. Savukārt jau svētdien Andžejam Ļebedevam šīs sezonas trešais mačs Polijas Ekstralīgā - Lešno komanda "FOGO Unia" savā mototrekā uzņems Zeļona Guras komandu "Falubaz", kas pēc divu gadu pārtraukuma atgriezās Ekstralīgā ("Falubaz" ir septiņkārtēja Polijas čempione).

Daugavpils "Optibet Lokomotīve" svētdien plkst. 15 sāks Polijas Nacionālās spīdveja līgas maču Opolē ar turienes komandu "OK Kolejarz". Abu komandu treneri jau nosaukuši provizoriskos sastāvus. Mums sastāvs diezin vai mainīsies un tas būs tāds pats, kāds bija iepriekšējā mačā savā mototrekā ar Gņezno komandu - Ķasts Puodžuks, Stīvens Vorals, Daniils Kolodinskis, Renē Bahs, Jevgeņijs Kostigovs, Artjoms Juhno un Ņikita Kauliņš. Opoles komandā savukārt viena vieta vēl ir brīva.

Mačam jau ir pieteikti ukrainis Staņislavs Meļņičuks, Larss Skupieņs, bijušais "Loko" motobraucējs dānis Kevins Jūls Pedersens, Roberts Hmeļs, kā arī juniori Jakubs Fabišs un Oskars Stenpieņs. Iespējams, ka būs arī astotais braucējs un tas varētu būt pagājušā gada Dānijas junioru čempions Emils Breums (arī Dānijas čempions "Esbjerg Vikings" sastāvā). Tik pat labi Breums var tikt pietikts arī ar pagaidām brīvo 10. numuru. "Desmitnieks" varētu būt arī kāds no zviedriem - Matiass Tērnbloms vai Zviedrijas čempions Molillas "Dackarna" rindās (kopā ar Andžeju Ļebedevu) un 2017. gada Eiropas U19 vicečempions Filips Jelmlands - vai arī pieredzējušais un mums labi zināmais Pāvels Mesjoncs (2008. un 2010. gada sezonās brauca "Loko" rindās).

Izvēle Opoles komandai ir liela, bet... Runā, ka esot finansiālas problēmas, kas pirmām kārtām ierobežo ārzemju spīdvejistu izmantošanu, tāpēc var paredzēt, ka ar 10. numuru, visticamāk, startēs Mesjoncs (pērn Tarnuvas komandā 2. līgas čempionātā viņam bija caurmērā 2,08 punkti braucienā no trim iespējamajiem). Svētdien būs skaidrs, kurš mājiniekiem būs 10. numurs.

Abas komandas savā starpā 2. līgas čempionātā (tagadējā Nacionālā līga) tikās arī iepriekšējās trijās sezonās un daugavpilieši Opolē ne reizes nav uzvarējuši - 38:51, 37:53 un pērn 38:52. No sešiem savstarpējiem mačiem trijās iepriekšējās sezonās Opoles komandu vispār ir izdevies pārspēt tikai vienreiz - 2022. gadā savā mototrekā ar 48:42. Pērn Daugavpilī bija neizšķirts - 45:45. Pašreiz Opoles komanda vismaz "uz papīra" nav tik spēcīga, kāda tā bija iepriekšējās trijās sezonās, tā ka nepatīkamo tradīciju var lauzt. Lai to izdarītu, vispirms pašiem beidzot ir jāaizvada labus braucienus Opoles mototrekā.