Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Svētdien Ķegumā ar "Cape Epic" uzvarētājiem startēs Vivus MTB maratona jaunā sezona

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Svētdien Ķegumā ar "Cape Epic" uzvarētājiem startēs Vivus MTB maratona jaunā sezona
Foto: Agnis Melderis.

Jau šīs nedēļas izskaņā, 21. aprīlī, visus aktīvos riteņbraucējus gaidīs Ķegumā, Atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs”, uz Vivus.lv MTB maratona 18. sezonas sākumu, kurā piedalīsies ne tikai pazīstamais un panākumus guvušais motosportists Matīss Karro, bet arī pirms pāris nedēļām lieliski prestižo daudzdienu braucienu Dienvidāfrikā "Cape Epic" aizvadījušie četri Latvijas riteņbraucēji.

Marta izskaņā ziņojām, ka ar astoņām uzvarām astoņās dienās ļoti pārliecinoši par pasaules prestižāko MTB pāru daudzdienu sacensību “absa Cape Epic” uzvarētājiem vīru amatieru konkurencē kļuva “Latvian Wannabe Pro Cyclists” riteņbraucēji – Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš, bet dāmu amatieru konkurencē “RoadexEMU” pārstāves – Beāte Kovgere un Krista Pūcīte – kopvērtējumā izcīnīja ļoti augsto otro vietu. Tagad šī četrotne un vēl vairāki citi spēcīgi riteņbraucēji būs uz starta līnijas Vivus.lv MTB maratona 18. sezonas pirmajā posmā.

Ķeguma trase ir jaunums sacensību seriālā. Trase vedīs pa motobraucēju iecienīto Zelta zirgs trasi, sākuma daļa tehniskāka, taču beigu daļa no braucējiem prasīs atlikušo spēku un izturību. Organizatori aicina šogad izmēģināt spēkus visiem, kam patīk MTB velobraukšana vai vienkārši grib izbaudīt Latvijas dabu. Tiek piedāvātas piecas dažādas distances visām gaumēm:
- Kärcher MTB maratons patiks visiem, kas to jau dara ikdienā vai grib sevi izaicināt, jo distances garums ap 50 kilometriem;
- Latvijas Valsts mežu pusmaratona distance izaicinās visus interesentus, kas kādreiz jau ir pamēģinājuši Vivus.lv MTB maratons un tādus, kas gribētu izmēģināt spēkus pirms pāriešanas uz maratona distanci, trases garums ap 25 kilometri;
- Mangaļi pusaudžu distance būs piemērota jauniešiem ar vēlmi pasportot un ar citiem jauniešiem papriecāties, trases garums 10-20km;
- Cido bērnu brauciens – pašiem mazākajiem censoņiem, kas grib braukt līdzi vecākiem un braukt kā mamma vai tētis, trases garums 200m-2km;
- Atpūtas brauciens būs kā reiz visiem, kas grib baudīt Latvijas dabu, iepazīties ar MTB un vienkārši kopā ar kolēģiem, draugiem izmēģināt ko jaunu!
- Skrejriteņu distance, skrejritenis ir ar kāju stumjams ritenis, kuram nav pedāļi un sēdekļa, vairāk par šo distancei: Federacija - Sākums

Pirmajiem starts plkst.10.00 tiks dots Mangaļu pusaudžu distances dalībniekiem, kā arī Tīrs atpūtas brauciens un skrejriteņu distances dalībniekiem. Uzreiz pēc tiem trasē dosies Kärcher maratona distances dalībnieki, īsi pēc maratona trasē dosies arī mazākie sacensību dalībnieki Cido Kids braucienā un kā noslēdzošie dalībnieki plkst.11.40 startēs kuplāk pārstāvētā distance – Latvijas Valsts mežu pusmaratons. Visi sacensību laiki vēl var mainīties dēļ laikapstākļiem, tāpēc dalībniekiem aicinājums sekot līdzi informācijai mājaslapā Vivus.lv MTB Maratons 2024 vai Vivus.lv MTB maratona Facebook lapā.

Pieteikšanās atvērta Vivus.lv MTB Maratons 2024 un būs iespēja pieteikties uz vietas. Vairāk par distanču maksām un abonementiem Vivus.lv MTB maratons mājaslapā.

Pagājušā gada sezonā Vivus.lv MTB maratona distancē uzvaras laurus kopvērtējumā plūca igaunis Jostems Vaidems un Evelīna Ermane-Marčenko. Savukārt pusmaratona distancē sīvā cīņā uzvaru svinēja Rainers Zviedris un sieviešu konkurencē Amanda Reilija Zariņa.

Vivus.lv MTB Maratons ir lielākais MTB maratons Latvijā, kas piedāvā dalībniekiem iespēju būt dabā maratona vai pusmaratona distances garumā jau 18 gadus. Šogad Vivus.lv MTB Maratons norisināsies 7. posmos dažādās Latvijas pilsētās.

Lielākā sportiskā intriga ir “Kärcher Maratona distancē”, kur savas cīņas aizvada elites līmeņa velosportisti. Viskuplāk pārstāvēta ir “Latvijas Valsts Meži pusmaratona distance”, kur savus dueļus realizē kalnu riteņbraukšanas uzlecošās zvaigznes un MTB entuziasti. Jaunākajām atvasēm, atbilstoši savai vecuma grupai, ir iespēja būt dabā “Mangaļi pusaudžu distancē” vai “Cido Kids bērnu braucienā”.

Informāciju sagatavoja
Vivus.lv MTB maratona rīkotāju komanda