Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Jastremskai savdabīgs zaudējums Čārlstonā, Pegulai grūta uzvara

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jastremskai savdabīgs zaudējums Čārlstonā, Pegulai grūta uzvara
Dajana Jastremska. Foto: Jimmie48 / WTA

Dienvidkarolīnas lielākajā pilsētā Čārlstonā turpinās "WTA 500", kas ir nozīmīgākais tenisa turnīrs uz zaļā māla. Šonakt sākas otrā kārta, tostarp ukrainiete Dajana Jastremska zaudēja polietei Magdai Linetei, bet amerikāniete Džesika Pegula pieveica tautieti Amandu Aņisimovu.

# Otrajā kārtā Latvijas speciālista Mārča Garuta trenētā Ukrainas trešā rakete Dajana Jastremska (WTA 32.) ar 6:0, 4:6 un 3:6 piekāpās Polijas trešajai labākai tenisistei Magdai Linetei (#63), kura savulaik ieņēma 19. vietu pasaules rangā.

Šajā mačā sanāca savdabīga statistika - Jastremska bija mazliet pārāka pirmās serves izdošanās procentos (64 pret 58), punktos pēc pirmās serves (62% pret 61), punktos pēc otrās serves (60% pret 57) un summārajos punktos (70:66), tomēr piedzīvoja zaudējumu.

Trešajā setā Jastremska četros savos geimos zaudēja kopumā tikai piecus punktus, taču beigās sanāca 3:6.

Savstarpējās spēlēs tagad ir 3-1.

# Turnīra lielāko pārsteigumu sarūpēja Rumānijas trešā rakete Žaklīna Kristiana (WTA 83.), kura debijas reizē ar 3:6, 6:3 un 6:3 apspēlēja ASV trešo numuru Medisonu Kīzu (#18).

# ASV otrais numurs Džesika Pegula (WTA 5.) šonakt ar 3:6, 6:4 un 7:6 pārspēja tautieti Amandu Aņisimovu (#264), kura savulaik ieņēma 21. vietu pasaules rangā.

Pirmajā setā favorīte nonāca iedzinējos (0:5) un zaudēja, taču otrajā un trešajā setā Aņisimova ne reizi netika priekšā. Taibreikā pasaules piektā rakete uzvarēja ar 7-3.

Šajā mačā uzvarētāja piekāpās pirmās serves izdošanās procentos (58 pret 63), toties bija pārāka punktos pēc pirmās serves (71% pret 58) un summārajos punktos (116:105). Breikbumbas: 4/15 pret 4/8. Eisu un dubultkļūdu attiecība: 7-3 pret 3-6.

# Atgādinām, ka Čārlstonas turnīrā Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko nav startējusi kopš karjeras veiksmīgākā gada. Pērn atteicās veselības apsvērumu dēļ. "Čārlstonas fināla sasniegšana 2017. gadā man bija brīnišķīgs sākums māla sezonai, kas noslēdzās ar manu pirmo "Grand Slam" titulu "French Open". Gaidu atgriešanos Čārlstonā, lai atkal tur spēlētu," pirms pāris nedēļām sacensību organizatoriem teica Ostapenko, tomēr pēcāk pārdomāja un atgriezās Rīgā.

Šis turnīrs pieder ASV tenisa uzlecošās zvaigznes Emmas Navarro tēvam Benam, arī ģenerālsponsors "Credit One" banka ir viņa kompānijas īpašumā.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com