Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas tenisistes Kingas kausa izcīņas junioru finālturnīrā zaudē Kanādai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas tenisistes Kingas kausa izcīņas junioru finālturnīrā zaudē Kanādai
Beatrise Zeltiņa. Foto: LOK/ Edijs Pālens/ LETA

LETA. Latvijas tenisistes trešdien Spānijā Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņas finālturnīrā junioru izlasēm zaudēja arī trešajā duelī, piekāpjoties Kanādai.

Pirmajā spēlē Adelina Lačinova ar 6-4, 4-6, 1-6 zaudēja Adisonai Komiskijai, bet otrajā cīņā ar Beatrise Zeltiņa ar 0-6, 6-4, 6-7 (9:11) piekāpās Nadjai Lagajevai.

Dubultspēlē Latvijas duets Lačinova/Kamilla Černousova ar 6-7 (4:7), 3-6 piekāpās Komiskijai un Izabellai Mārtonai.

Turnīra pirmajā duelī Latvija ar 0-3 zaudēja Čehijai, bet otrajā ar 1-2 atzina Austrālijas pārākumu.

Latvijas izlases kapteinis ir treneris Mihails Hmeļņickis.

Finālturnīram ir kvalificējušās 16 izlases, kas sadalītas četrās apakšgrupās, kuru pirmo divu vietu ieguvējas pēc viena apļa turnīra iekļūst ceturtdaļfinālā. Bez Latvijas un mājinieces Spānijas šajā turnīrā spēlē arī Alžīrija, ASV, Argentīna, Austrālija, Brazīlija, Čehija, Ēģipte, Japāna, Kanāda, Kazahstāna, Kolumbija, Lielbritānija, Serbija un Zviedrija.

Jaunās tenisistes uzvarētāju Spānijas pilsētā Kordovā noskaidros 12. novembrī. Sacensībās piedalās 16 gadus un jaunākas spēlētājas.

Turnīrs norisinās māla laukumos.

Latvija šim turnīram ir kvalificējusies ceturto reizi, labāko rezultātu sasniedzot 2018. gadā, kad tika izcīnīta piektā vieta. Toreiz izlases sastāvā bija Kamilla Bartone, Patrīcija Špaka un Stefānija Poļiščuka.