Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

U23 rekordiste 800m Mauriņa: "Pirmo reizi jutu skrējienu un tempu, ir progress"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

U23 rekordiste 800m Mauriņa: "Pirmo reizi jutu skrējienu un tempu, ir progress"
Invida Mauriņa apsteidz Līgu Velveri un ar jaunu U23 rekordu uzvar LČ 800m telpās. Foto: G.Bērziņš.

Pagājušajā nedēļas nogalē Valmierā notikušajā Latvijas čempionātā vieglatlētikā Sporta skolas “Arkādija” pārstāve Invida Mauriņa ne tikai uzvarēja, sasniedza personīgo rekordu, bet arī uzstādīja Latvijas U23 rekordu telpās 800m. Mauriņa atzina, ka pirmo reizi jutusi skrējienu un tempu, kā arī tik nepieciešamo pārliecību.

Viens no spilgtākajiem šī čempionāta momentiem bija Invidas Mauriņas un Līgas Velveres spraigais duelis 800m, kur, ļoti līdzīgā cīņā pārspējot valsts rekordisti Velveri, par čempioni kļuva arkādiete Mauriņa, uzstādot Latvijas U23 rekordu (2:05,80) un kļūstot par trešā vērtīgākā čempionāta rezultāta īpašnieci – 1092 punkti.

“Pirms starta nezināju, kā Līga Velvere plāno skriet, tāpēc biju gatava distanci arī “vadīt”. Kad sākām skriet, Līga uzņēmās vadību, un, tā kā temps bija atbilstošs arī man, tad turpināju skriet kā otrā. Pēdējā aplī aiz pirmā līkuma sajutu pārliecību un gāju garām, lai mēģinātu uzvarēt. Viņa, protams, negribēja mani laist garām, tāpēc mēs tā līdzīgi skrējām blakus, bet kaut kā man izdevās izvirzīties priekšā. Pēdējā līkumā mēs varējām arī drusku saķerties, jo skrējām cieši blakus, bet taisnē izdevās “aiziet”,” skrējienu atceras jaunā U23 rekordiste no SS "Arkādija", uzslavējot arī skatītāju skaļo atbalstu, kas sacensībās palīdzot.

“Varu teikt, ka esmu apmierināta ar rezultātu, jo tas ir personīgais rekords iekštelpās, kā arī mani pašu pārsteidza, ka arī U23 Latvijas rekords telpās. Taču nevaru apgalvot, ka bija tik grūti, kā biju domājusi, jo distances laikā jutos diezgan pārliecināti par sevi. Pirmo reizi bija tā, ka jutu skrējienu un jutu tempu, jo parasti tas viss notiek automātiski, bet šoreiz ļoti labi visu jutu. Trešajā aplī bija brīdis, kad gribēju iet garām, jo jutu, ka drusku nokrītas temps,” atceras Andreja Saņņikova audzēkne un piebilst, ka tajā brīdī nolēmusi vēl neizvirzīties priekšā un “pasēdēt” aizmugurē, jo iekštelpās ir grūtāk ar apdzīšanu un nevar kurā katrā brīdi to uzsākt.

“Neskatoties uz to, ka nebija viegli, citreiz ir bijis grūtāk. Tas nozīmē, ka kaut kādā veidā es progresēju un varētu skriet ātrāk. Un mani tas priecē. Nebiju gaidījusi, ka skriešu kā otrā, tāpēc, protams, šāda rezultāta sasniegšanā ir arī Līgas nopelns,” par Latvijas pieaugušo rekordisti telpās atzinīgi izsakās Mauriņa, kura tagad cītīgi gatavosies stadiona sezonai.