Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Divi Rīgas klubi sāks dalīt Latvijas čempionāta zeltu volejbolā dāmām

Jānis Celmiņš

Divi Rīgas klubi sāks dalīt Latvijas čempionāta zeltu volejbolā dāmām
RSU/MSĢ volejbolistes. Foto: LVF

“Optibet” Latvijas čempionātā sievietēm trešdien tiks aizvadīta pirmā finālcīņa ar divu Rīgas komandu RSU/MSĢ un RVS/LU līdzdalību, bet jau svētdien var kļūt zināmas čempiones. Pirmā finālsērijas spēle jau šovakar plkst. 19.00 Rimi Olimpiskajā centrā.

“Optibet” Latvijas čempionātā sievietēm trešdien pirmajā sērijas līdz trim uzvarām finālcīņā mājinieču lomā būs RSU/MSĢ volejbolistes, spēlei notiekot “Rimi” Olimpiskajā centrā Rīgā. Sestdien savā zālē spēlēs valsts čempiones RVS/LU volejbolistes, bet svētdien komandas mēros ceļu uz Liepājas Olimpisko centru.

Šosezon komandas jau gan daudz ir tikušās. “Optibet” Superkausā sezonas sākumā RVS/LU, toreiz vēl trenera Milana Bratiča vadībā, uzvarēja četros setos. Baltijas līgas pamatturnīrā komandas apmainījās ar uzvarām četros setos, bet ceturtdaļfinālā ceļā uz uzvaru līgā RSU/LU uzvarēja ar 3-2 un 3-0. Latvijas čempionāta trešajā aplī RSU/MSĢ bija pārāka ar 3-1.

Pusfinālā RSU/MSĢ sērijā ar 2-0 pieveica “SuFA klubu”/DU, bet RVS/LU atspēlējās pēc zaudējuma pirmajā mačā un uzvarēja VK “Jelgava” ar 2-1.

“Lieldienu pauze kopā ar ģimenēm un draugiem ir atgriezusi spēlētājās pozitīvu noskaņu un enerģiju. Atgūstam savu formu, un varbūt finālspēlēs būsim tādā sportiskajā formā, kādā bijām Baltijas līgas finālčetriniekā,” par savas komandas gatavību saka RSU/MSĢ komandas galvenā trenere Inguna Minusa.

“RVS/LU ir uzlabojusi komandas darbu. Patika, ka neatkarīgi no rezultāta komanda pusfināla turpināja spēlēt savu spēli. Pirms tam varējām “nospiest” ar savu spēli, salauzt pretinieces, bet pret Jelgavas komandu pusfinālā RVS/LU meitenes nevienā brīdī neizskatījās salaužamas. Būs grūti, jo nesalaužamas ir labas komandas. Daudz kas būs atkarīgs no abu komandu taktiskā zīmējuma un tā izmaiņām,” pretinieces slavē Minusa.

“Fināliem esam gatavi. Mums ir jāturpina tas, ko iesākām pusfinālā. Ir jāturpina iet laukumā ar vienotu vīziju, ar ticību sev, ticību komandai un ar vienu vienotu komandas plānu. Neatkarīgi no tā, kas notiek laukumā, mums šis plāns ir jārespektē, pie tā ir jāpieturas un tam ir jāturpina ticēt. Finālu gaidām ar pozitīvām domām. Ir patīkami būt finālā, un ir prieks, ka pretī atkal ir RSU/MSĢ. Esam gatavi cīņai un gatavi parādīt savu labāko volejbolu,” pirms izšķirošajām spēlēm saka RVS/LU galvenais treneris Arvils Keišs, kurš komandas vadību pārņēma kļuva īsi pirms izslēgšanas spēlēm.

“RSU/MSĢ, manuprāt, šīs sezonas laikā ir ļoti progresējusi – gan spēlētājas individuāli, gan komanda kopumā. Šī ir komanda, kas ļoti organizēti spēlē blokā un aizsardzībā. Viņas laukumā darbojas agresīvi. Tas ir jāpatur prātā,” arī RVS/LU komandas treneris vieglu cīņu par zelta medaļām negaida.

Sērijā cīņā par bronzas medaļām tiksies VK “Jelgava” un “SuFA klubs”/DU, pirmo cīņu sērijā līdz divām uzvarām Daugavpilī aizvadot sestdien.

Šosezon komandas ir tikušās trīsreiz. Baltijas līgā pirmajā spēlē trijos setos pārākas bija jelgavnieces, bet otrajā mačā daugavpilietes savā laukumā revanšējās ar 3-1. Latvijas čempionāta trešajā aplī Jelgavas volejbolistes atkal svinēja panākumu trijos setos.

“Optibet” Latvijas čempionāts sievietēm, kalendārs

Fināls

DatumsLaiksKomandasVieta
03.04.19.00RSU/MSĢ – RVS/LURimi Olimpiskais centrs
06.04.18.30RVS/LU – RSU/MSĢRīgas Volejbola skola
07.04.16.00RSU/MSĢ – RVS/LULiepājas Olimpiskais centrs

Par 3. vietu

DatumsLaiksKomandasVieta
06.04.14.00“SUFA klubs”/DU – VK “Jelgava”Daugavpils BJSS zāle

Izmantotie resursi:
volejbols.lv