Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-20 un U-18 izlašu volejbolisti EČ kvalifikācijas otrās kārtas sacensības aizvadīs Latvijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas U-20 un U-18 izlašu volejbolisti EČ kvalifikācijas otrās kārtas sacensības aizvadīs Latvijā
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Izlozē noskaidrots, ka Latvijas vīriešu U-20 izlases pretinieki Daugavpilī būs Vācijas, Horvātijas un Slovākijas volejbolisti, bet U-18 vecuma grupas volejbolisti Rīgā par vietu finālturnīrā cīnīsies ar Austrijas, Ungārijas un Turcijas komandām, ziņo LatvijasVolejbola federācija.

U-20 izlase aprīļa pirmajā nedēļā Daugavpilī spēlēs B grupā. Vietu kvalifikācijas otrajā kārtā latvieši izcīnīja janvāra vidū Polijā, Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionāta ietvaros izcīnot trešo vietu.

“Kamēr nav pētīts, pagaidām par pretiniekiem nezinu neko, bet ar statistiķi Aivi Kokinu esam runājuši, lai viņš ievāc informāciju. Man vienmēr patīk, ja sacensības notiek Latvijā, mači notiks Daugavpilī, un nebūs liekas braukāšanas, taču statistika liecina, ka tas pats par sevi panākumus negarantē,” par izlozi saka Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Mārcis Obrumans.

“Nav pats trakākais variants, kāds ir bijis,” saka treneris, piebilstot, ka atšķirībā no vasaras laika gatavoties vairāk par nedēļu nebūs. “Jāmēģina sarunāt pārbaudes spēles ar igauņiem, jo arī viņiem turnīrs būs pašu mājās. Varbūt viņi paši būs ieinteresēti.”

Finālturnīrā iekļūs visu piecu grupu uzvarētāji un trīs labākos rezultātus sasniegušie otro vietu ieguvēji. Otrās kārtas kvalifikācijas sacensības notiks no 4. līdz 7. aprīlim, bet finālturnīrs ar 16 komandu līdzdalību Grieķijā un Serbijā – no 26. augusta līdz 7. septembrim.

U-18 izlase decembrī Gruzijā EEVZA čempionātā izcīnīja ceturto vietu un kvalificējās Eiropas čempionāta otrās kārtas sacensībām.

“Ar šī vecuma Austrijas izlasi tikāmies pagājušā gada Eiropas U-17 čempionāta kvalifikācijas otrās kārtas turnīrā, zaudējot ar 0-3. Pretinieki nav pārāk gara auguma, taču ir tehniski, un tā ir saliedēta komanda ar labu aizsardzību, servju uzņemšanu un uzbrukumu. Par pārējiem pretiniekiem pagaidām video nav, taču Aivis uzdevumu ir saņēmis, un sāksim gatavoties. Turcija pagājušā gada U-17 čempionāta finālturnīrā ieņēma sesto vietu, bet ungāri, kuri, man gribētos ticēt, nebūs tik spēcīgi, arī māk spēlēt. Es teiktu, ka grupā nav izteikta favorīta un ka Turcija, Austrija un Latvija cīnīsies par vietām finālturnīrā, taču arī Ungārija var pārsteigt. Labi, ka neesam C grupā, kurā ir Vācija, Spānija, Nīderlande un Ukraina,” izlozi komentē Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Māris Vensbergs.

“Ikdienā visi izlases kandidāti spēlē Nacionālās līgas un Entuziastu volejbola līgas sacensībās, bet pirms kvalifikācijas turnīra ir plāns divas spēles aizvadīt izlases sastāvā. Skolēnu brīvdienās ciemos atbrauks Norvēģijas jauniešu klubs ar vairākiem izlases spēlētājiem, un varbūt ar viņiem uzspēlēsim. Esam uzaicinājuši uzspēlēt arī Igaunijas U-18 izlasi, kas atbildi vēl nav devusi,” .

“Mērķis vienmēr ir iekļūt finālturnīrā, pat ja mēs būtu C grupā. Cīnīsimies. Turnīrs ir Latvijā, nebūs lieki jābraukā apkārt. Tāpēc paldies LVF, kas izlēma rīkot šo turnīru. Ceram uz maksimālu līdzjutēju atbalstu, treneri savu darbu izdarīs, un gaidām labu spēli arī no puišiem. Ceru uz labu volejbolu un labu rezultātu daudzu skatītāju klātbūtnē,” saka Vensbergs.

Finālturnīrā iekļūs piecu grupu pirmo divu vietu ieguvēji. Kvalifikācijas otrās kārtas turnīri notiks no 11. līdz 14. aprīlim, bet finālturnīrs no 2024. gada 10. līdz 21. jūlijam norisināsies Bulgārijas pilsētās Sofijā un Plovdivā.

Latvijas U-20 un U-18 sieviešu izlases otrās kārtas sacensībām nekvalificējās.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols