Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Šteinbergs: "Sezonas laikā izlīmējām kilometrus teipu un apēdām kilogramus prestāpenes"

Emils Ozerinskis

Šteinbergs: "Sezonas laikā izlīmējām kilometrus teipu un apēdām kilogramus prestāpenes"
Kristaps Pļavnieks (#33), Mārtiņš Šteinbergs (#13) un Kaspars Neimanis (#17). Foto: Raimonds Subatovičs

Latvijas otrajā spēcīgākajā basketbola turnīrā - "Ramirent" Nacionālajā līgā turnīra čempionu tronī atgriezušies "Jelgavas" basketbolisti. Lielisku finālsērijas trešo spēli aizvadījušais Mārtiņš Šteinbergs sarunā ar izšķirošo spēli komentējušo Reini Rikveili uzsvēra, ka katru reizi ir liels prieks uzvarēt titulu.

Otro reizi trīs gadu laikā ar jelgavniekiem Nacionālajā līgā triumfējušais Mārtiņš Šteinbergs savu sezonas spilgtāko spēli aizvadīja tieši zelta mačā. Līdz ar pirmā puslaika beigu sirēnu aizsargs no savas laukuma puses raidīja grozā metienu pēc atsitiena no vairoga. Savukārt pēdējā ceturtdaļā Šteinberga individuālais 11 punktu izrāviens aizsūtīja Zemgales komandu čempiontitula svinībās. Kopumā finālsērijas trešajā spēlē basketbolists guva 17 puntkus.

Kādas sajūtas atgūt savās mājās čempionu titulu? Pagājušajā gadā šeit pat piekāpāties finālsērijā.
Sajūtas ir super! Lai cik tie čempionu tituli un fināli būtu iekrāti, vienmēr sajūtas uzvarēt ir vienādi labas. Šīs sajūtas ir tas kādēļ mēs spēlējam. Ļoti patīkami!

Pats aizvadīji ļoti labu spēli. Kas bija tas, kas palīdzējā noskaņoties?
Nekas tāds īpašs pirms spēles nebija. Tas ir fināls. Nekāda papildus noskaņošanās nebija vajadzīga.

Cik lielas emocijas dod līdzjutēji? Kaut vai tajā pašā momentā, kad iemet no centra?
Protams, tas palīdz, bet nav arī tā, ka to visu ļoti dzirdi. Ir iekrāta pieredze, tādēļ spēj no tā norobežoties.

Salauzāt spēli ar ceturtās ceturtdaļas izrāvienu. Kas bija tie norādījumi, ko treneris deva ceturtdaļu pārtraukumā starp trešo un ceturto?
Kaut kas īpaši specifisks tur nebija. Sākām agresīvāk segt. Trāpījām savus metienus. Kad spēj trāpīt, tad ir viegli spēlēt. Varbūt "Salaspilij" pietrūka spēks. Viņiem sastāvs bija īsāks nekā ierasts. Arī mēs ļoti šosezon mocījāmies ar traumām. Esam iztērējuši kilometriem teipus, apēduši kilogramus pretsāpenes. Beigu beigās bijām labākajā sastāvā.

Kāds plāns pašam nākotnē? Paliksi "Jelgavā"?
Ja piedāvās, noteikti palikšu. Vēl pašam ir gribēšana spēlēt arī tās parastās regulārās sezonas spēles. Ir vēl spēks iekšā. Gribās spēlēt un fiziskais atļauj. Neredzu iemeslu kādēļ tuvākajā laikā varētu beigt spēlēt.