Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vembanjama un Adetokunbo iekurina Sanantonio, Jokičam padodas sirēnlauzis

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Vembanjama un Adetokunbo iekurina Sanantonio, Jokičam padodas sirēnlauzis
Jannis Adetokunbo un Viktors Vembanjama. Foto: EPA/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas regulārā turnīra spēles. Jannis Adetokunbo ar 44+14+7 sekmēja Milvoki "Bucks" uzvaru pār Sanantonio "Spurs" (125:121), kuras rindās ar 27+9 un pieciem blokiem izcēlās pirmgadnieks Viktors Vembanjama, savukārt čempiones Denveras "Nuggets" līderis Nikola Jokičs palika vienas izcīnītas bumbas attālumā no "triple-double" uzvarā (130:127) pār Goldensteitas "Warriors".

• Franču brīnumbērns un grieķu frīks savā starpā tikās pirmo reizi vēsturē, un šī tikšanās skatītājiem nelika vilties. Abi spēlētāji atzīmējās ar efektīvām epizodēm un ļoti augstvērtīgu sniegumu.

Milvoki "Bucks" uzvarēja spēli ar 125:121, tomēr centrālais notikums šajā duelī bija abu eiropiešu duelis. Adetokunbo uzvarētāju labā guva 44 punktus (1p. 4/6, 2p. 17/25, 3p. 2/3), izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, atdeva septiņas rezultatīvas piespēles un pārtvēra divas bumbas.

• Vembanjama "Spurs" rindās atzīmējās ar 27 gūtajiem punktiem (1p. 5/6, 2p. 8/10, 3p. 2/8), deviņām atlēkušajām bumbām, pārtvertu bumbu un pieciem bloķētajiem metieniem. Vembanjama šajā spēlē izcēlās ar vairākām efektīvām epizodēm – viena no tām bija bloķētais Adetokunbo metiens spēles beigās, kas deva "Spurs" cerības uz atspēlēšanos.

• Deimiens Lilards uzvarā tika pie 25 punktiem un 10 rezultatīvajām piespēlēm, bet Krisa Midltona kontā 12 punkti un piecas rezultatīvas piespēles.

• "Spurs" rezultatīvākais spēlētājs šajā spēlē nebija Vembanjama. Devins Vasels 35 minūšu laikā atzīmējās ar 34 gūtajiem punktiem un sešām bumbām zem groziem, savukārt saspēles vadītājs Tre Džouns guva 18 punktus un atdeva sešas piespēles.

• Bez Dreimona Grīna spēlējošā Goldensteitas "Warriors" savā laukumā bija ielikusi labus pamatus, lai gūtu uzvaru pār Denveras "Nuggets". Sanfrancisko komanda pēc trīs nospēlētiem ceturkšņiem bija vadībā ar 107:94. Pēdējās ceturtdaļas vidū pakaļdzīšanos uz saviem pleciem uzņēmās Ārons Gordons, individuāli sakrājot 14 punktus un nostādot Kolorado komandu uzbrukuma pozīcijā. Izšķirošo metienu līdz ar beigu signālu gandrīz no laukuma centra izpildīja Nikola Jokičs, kura mestā bumba ar atsitienu pret vairogu iekrita grozā, izraujot NBA čempionkomandai dramatisku Sanfrancisko uzvaru ar 130:127.

• Uzvaras metiena autors Jokičs palika vienas izcīnītas bumbas atstatumā no "triple-double" statistikas. Serbu centrs sakrāja 34 punktus, desmit rezultatīvas piespēles un deviņas atlēkušās bumbas. Atspēlēšanos uz saviem pleciem iznesušais Gordons guva 30 punktus un palika vienas izcīnītas bumbas attālumā no "double-double". Savukārt Džamals Marejs piedalījās "Nuggets" sezonas 25. uzvarā ar 25 gūtiem punktiem.

• Goldensteitas "Warriors" sastāvā Stefens Karijs trāpīja piecus no 12 izdarītajiem trejačiem, kopumā aizsniedzoties līdz 30 punktu atzīmei. 24 punktus sakrāja Klejs Tompsons, kurš cauri stīpai raidīja četrus no desmit izdarītajiem tālmetieniem.

     [+] [-]

, 2024-01-05 09:54, pirms 4 mēnešiem
Viktors pret Jāni labi nospēlēja. Diemžēl tajā komandā bez Viktora un Vasela normālu spēlētāju vairs nav. Tā kā zaudējums kopumā cienīgs. Bet GSW pret Denveru tas bija kaut kas. ~ 5 min. līdz beigām GSW bija +18, es izgāju bišku uzvilkt dūmu. Atnācu ~2 min. un kādi +5. Nu vienalga, tur tak gandrīz puse komandas vairākkārtējie čempioni, gan jau pratīs noturēt līdz galam. Nevarētu pat teikt, ka Denvera baigi spieda, nu, bet, ja Gordonam ļauj mest brīvi no groza apakšas, kāpēc nemest. Pēdējie GSW uzbrukumi vispār krimināli. CP3 nez kāpēc uzmet ne pārāk sagatavotu trīni, kaut laiks vēl bija un MVP Stefs vienkārši bez īpaša spiediena no pretinieka puses atdot bumbu. Jokiča uzvaras metiens, protams, bija liela cūcene, bet, jau sākoties pēdējai minūtei bija sajūta, ka GSW kāsīs, jo tikko viņiem pārstāja krist trīņi, tā viņi vairs uzbrukumā neko sakarīgu nespēja izštukot. Pēc tāda mača var vai nu kolektīvi piedzerties līdz grīdai vai nolēkt no Zelta vārtu tilta.

     [+] [-]

, 2024-01-05 12:09, pirms 4 mēnešiem
GSW izskatās ļoti švaki. Wigins spēlē blāvi - nav jēgas aizmainīt, jo nav nekādas vērtības vairs. Visus vecos vajadzēja aizmainīt jau vasarā. Gan Wiginsu, gan Grīnu, gan Tompsonu (ja nepiekrīt mazam veterāna līgumam). Tagad arī Grīna vērtība sarukusi pēc zemā intelekta izgājieniem un situācija izskatās slikta nākotnē šai organizācijai. Principā tagad viss ir nolaists tik tālu, ka jāveic ļoti sāpīgas darbības, lai komanda nekļūst par ilgstošu viduvējību. Februārī jāaizmaina Grīns, Pols un Tompsons (kurš tā pat kā Weids vasarā apvainosies par mazo līgumu un aizskries citur, nododot savu komandu). Vasarā varbūt arī Wiggins, ja būs vērtība.