Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Van Gandijs kļūst par Bostonas "Celtics" konsultantu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Van Gandijs kļūst par Bostonas "Celtics" konsultantu
Džefs Van Gandijs. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Bostonas "Celtics", ko gaidāmajā sezonā pārstāvēs arī Kristaps Porziņģis, paziņojis par papildinājumu vadības gaiteņos – pievienojies Džefs Van Gandijs, kurš 11 sezonas strādājis par treneri un 16 gadus bijis televīzijas komentētājs.

Džefs Van Gandijs laika posmā no 1995. līdz 2002. gadam trenēja Ņujorkas "Knicks", bet no 2003. līdz 2007. gadam atradās Hjūstonas "Rockets" galvenā trenera amatā. Viņa vadītās komandas iekrāja 430-318 bilanci regulārajā sezonā, bet izslēgšanas cīņās uzvaras un zaudējumi tika dalīti uz pusēm (44-44).

1999. gadā "Knicks" tika kronēta par Austrumu konferences labāko komandu, bet NBA finālā ar 1-4 piekāpās Sanantonio "Spurs". Tā bijusi pēdējā reize, kad "Knicks" spēlējusi finālā.

Pēc tam Van Gandijs kļuva par basketbola komentētāju ESPN kanālā, bet jūnijā medijs paziņoja par štatu samazināšanu taupības nolūkos, tāpēc atbrīvojās arī no Van Gandija, kurš ESPN nostrādāja 16 gadus.

Van Gandijs kļuvis par Bostonas "Celtics" vadības vecāko konsultantu. Viņš pievērsīs uzmanību ne tikai NBA komandai, bet arī "Celtics" G līgas klubam.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...