Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Panathinaikos" uzvar Grieķijas lielklubu derbijā un sakrāj deviņu uzvaru virkni

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Panathinaikos" uzvar Grieķijas lielklubu derbijā un sakrāj deviņu uzvaru virkni
Atēnu "Panathinaikos" basketbolists Konstantins Mitoglu uzbrukumā pret Pirejas "Olympiacos". Foto: esake.gr

23. uzvaru 24 Grieķijas Basketbola līgas spēlēs izcīnījusi Atēnu "Panathinaikos", savā laukumā ar 77:71 pieveicot nesamierināmo sāncensi Pirejas "Olympiacos", pārtraucot tās deviņu panākumu virkni.

Šī bija jau komandu ceturtā savstarpējā spēkošanās šogad. Iepriekšējos divos mēnešos "Olympiacos" bija pārāka ULEB Eirolīgas spēlē un Grieķijas kausa finālā, bet atēnieši guva virsroku janvārī notikušajā kaujā.

Šovakar lielāko daļu no cīņas priekšgalā bija "Panathinaikos", kurai vienubrīd pirmajā puslaikā bija pat 17 punktu pārsvars (34:17). Pirejiešiem nevajadzēja ilgu laiku, lai atspēlētos, bet spēles galotnē tāpat spēcīgāka izrādījās "Panathinaikos"

Pēdējās 40 sekundēs piecus punktus pēc kārtas iemeta bijušais "Olympiacos" līderis Kosts Sluks, kuram šovakar kopumā desmit punkti un septiņas rezultatīvas piespēles.

Uzvarētāju labā 15 punktus iemeta amerikānis Kendriks Nans, 15 punkti Konstantinam Mitoglu, bet 11 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja spānis Huančo Ernangomess.

"Olympiacos" labā 18 punkti amerikānim Naidželam Viljamsam-Gosam, 15 punkti Aizejam Kanānam.

"Panathinaikos" un "Olympiacos" vēl priekšā pēdējo kārtu spēles valsts meistarsacīkstēs un pēcāk jau gaidāmas ceturtdaļfināla kaujas ULEB Eirolīgā.

Grieķijas meistarsacīkšu otrais posms, vadošo komandu grupas kopvērtējums

VKomandaU-Z+/-
1.Panathinaikos23-1+380
2.Olympiacos22-3+386
3.Peristeri16-9+177
4.Promitheas Patras15-9+121
5.Aris Thessaloniki13-12-20
6.Kolossos Rhodes9-16-95

Izmantotie avoti:
https://fibalivestats.dcd.shared.ge...
https://www.esake.gr/el/8977B984