Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Warriors" nepārliecina

Andrejs Siliņš

Šonakt Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) pirmo spēli jaunajā sezonā aizvadīja Andra Biedriņa Goldensteitas "Warriors", kas ar rezultātu 96:117 savā laukumā piekāpās Jūtas "Jazz".

Pirms spēles mājinieki bija sarūpējuši īstu svētku sajūtu līdzjutējiem, kuriem lielai daļai rokās bija plakāti ar uzrakstu "Where amazing happens" (NBA jaunas sauklis). Atsevišķi tika izsaukti rezervisti un spēlei nepieteiktie spēlētāji, tad sekoja pamatpiecinieka uznākšana. Pieci sākumsastāva vīri parādījās uz platformas, kas pacēlās pāris metrus virs zemes, un katrs spēlētājs tika iepazīstināts atsevišķi. Pirms pašas spēles Als Haringtons vēl uzkurināja līdzjutējus ar mikrofonu rokās.

"Warriors" sākumsastāvs bija tieši tāds, kādu Dons Nelsons to bija nosaucis jau iepriekš – Deiviss, Eliss, Azubuike, Pjetruss un Biedriņš. Spēli "karavīri" uzsāka apņēmīgi, un pats galvenais, uzspiežot savu spēles stilu pretiniekam. Pārsvarā "Warriors" punktus guva ātrajos uzbrukumos pēc zibenīgas pārejas no aizsardzības. Jāatzīst, ka latvieti laukumā komandas biedri sevišķi neizmantoja. Vairākumā gadījumu arī pozicionālie uzbrukumi noslēdzās ar agresīvu caurgājienu – vairākkārt tie lieliski padevās Elisam, arī Deivisam un Pjetrusam.

Zem groza Biedriņam klājās tiešām grūti – "Jazz" pārsvars atlēkušajās bumbās bija milzīgs, un tieši tas ļāva Jūtai iedzīt zaudēto un izvirzīties pat vadībā. Pirmo reizi Biedriņš bumbu uzbrukumā saņēma pēc "pick&roll" ar Montu Elisu, pret latvieti tika pārkāpti noteikumi, un Biedriņš, realizējot abus soda metienus, atkal izvirzīja vadībā "kareivjus" – 21:20. Divas minūtes līdz ceturtdaļas beigām Biedriņu nomainīja Mets Bārnss. Neilgi pēc tam laukumā devās arī pirmgadnieks Trojs Hadsons, nomainot Elisu. Spēlējot ar superīsu sastāvu, "Warriors" izdevās brīdi iepriekš zaudēto pārsvaru atgūt un ceturtdaļas pēdējā sekundē ļoti sarežģītu metienu caurgājienā iemeta Als Haringtons, izvirzot Goldensteitu vadībā 30:28.

Otrajā ceturtdaļā laukumā beidzot parādījās arī itālis Marko Belinelli, līdz ar to vienlaicīgi uz laukuma atradās divi "jaunkareivji" (arī Hadsons) un trīs [vairāk vai mazāk] veterāni: Deiviss, Haringtons un Bārnss. Taču šāds virknējums nenesa rezultātu – pēc trim nospēlētām minūtēm "Jazz" bija guvuši desmit punktus, kamēr mājinieki tikai vienu... Pēc mirkļa laukumā atgriezās Biedriņš, nomainot Belinelli, un uzreiz divatā ar Hadsonu veidoja "pick&roll", pēc kura gan piespēles, kas bija adresēta latviešu centram, tika pārtverta. Rezultātu nenesa arī Haringtonas iesaistīšanās un drīz vien "Jazz" panāca jau 46:33 savā labā. Jūtas basketbolisti turpināja iesāktajā garā un īsā laikā panāca jau plus 15 – 60:45. Puslaika izskaņu gan "Warriors" nospēlēja godam, nedaudz atgūstot zaudēto. Pārtraukumā ejot, rezultāta tablo vēstīja 51:62.

Jāsaka, ne no labākās puses "kareivji" parādīja sevi komandas spēlē. Elisa individuālā meistarība, protams, ir apbrīnas vērta, taču viens nav cīnītājs. Izskatījās, ka Nellija vadītie spēlētāji īsti nezina, ko darīt tad, ja nav izdevies pirmā vai sliktākajā gadījumā otrā tempa uzbrukums. Pozicionālā spēlē Jūta bija pārāka pār Goldensteitas basketbolistiem acīmredzami. Ar agresīvo spēli gan izdevās panākt arī kādu labumu – soda metienus "Warriors" puslaikā bija izmetuši par desmit vairāk (25 pret 15). Pa trim piezīmēm "Jazz" rindās pēc puslaika bija jau diviem spēlētājiem – Viljamsam un Okuram, kamēr "karavīru" rindās vien Biedriņam.

Otro puslaiku mājinieki sāka apņēmības pilni atspēlēties. Izdevās vairāki labi ātrie uzbrukumi, pie tam "Jazz" pieļāva vairākas nepiespiestās kļūdas, kas atkal deva iespēju "Warriors" pietuvoties. Kādā epizodē Barons Deiviss nodemonstrēja tādu aktiermeistarības paraugstundu, ar kādu viņš nepārprotami tiktu uzņemts Eiropas futbola "aktieru" skolā – pēc tiesneša svilpes ejot ņemt bumbu no rokām Okuram, turks nedaudz ar plecu pieskārās "kareivju" saspēles vadītājam, bet tas nokrita zemē kā būtu atsities pret milzu atsperi. Pat Mārim Verpakovskim te būtu, ko pamācīties...

Ceturtdaļas otrā pusē Dons Nelsons atkal izvēlējās sūtīt laukumā superīso sastāvu. Tiesa, "Jazz" šo situāciju nepadarīja par priekšrocību – Bārnsam bija jāsedz Okurs, bet tā vietā, lai izdarītu spiedienu uz groza apakšu, Okurs stāvēja pie trīspunktu metienu līnijas un dalīja piespēles partneriem... Taču arī zelta štata spēlētāji nespēja izmantot šo situāciju savā labā – par bumbām joprojām praktiski cīņas nebija, tās visas nonāca Jūtas rīcībā. 46 sekundes līdz ceturtdaļas beigu sirēnai Bārnsu nomainīja vienīgais latvietis Goldensteitas komandā un uzreiz izcīnīja atlēkušo bumbu. Pirms pēdējām 12 minūtēm rezultāta tablo vēstīja 72:86.

Pirmo reizi Biedriņam iedeva bumbu un atstāja brīvu vietu apspēlēšanai minūti pēc pēdējās ceturtdaļas sākuma. Latvietis šo iespēju nelaida garām un guva divus punktus. Tomēr pēcāk "kareivju" uzbrukumi veidojās tieši tāpat kā līdz tam, un tas atspoguļojās arī uz rezultāta tablo, kas vēstīja jau plus 19 viesiem – 95:76 nedaudz vairāk kā deviņas minūtes līdz mača beigām. Pēc minūtes pārtraukuma laukumā atkal devās Belinelli un pēc brīža guva pirmos trīs punktus savā NBA karjerā. Jau nākamajā uzbrukumā itālis guva vēl trīs punktus, atgādinot to Belinelli, kas spēlēja Vasaras līgā un to, kuru visi gaida. Tikmēr Jūta tikai turpināja spēlēt džezu. Nošu lapu "džezmeņiem" nedaudz sabojāja Biedriņš, kurš sešas minūtes līdz mača beigām efektīgi bloķēja pretinieku metienu, par to saņemot arī pretinieku līdera Karlosa Būzera apsveikumus.

Latviešu centra spēlētājam spēle beidzās četras minūtes un 44 sekundes līdz tās beigām, kad Biedriņš saņēma apšaubāmu sesto piezīmi epizodē, kur no malas šķita, ka ir kārtējais skaistais bloķētais metiens. Pirmo reizi laukumā parādījās Patriks O'Braients, kurš pēc neilga laika saņēma kārtējo "Warriors" piezīmi. Mača galotni nospēlēja tikai "Warriors" rezervisti. Spēles beigu rezultāts 96:117 .

Andris Biedriņš laukumā pavadīja 26 minūtes un 50 sekundes, guva četrus punktus (2p. 1/4, soda metieni 2/2), izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, divas reizes rezultatīvi asistēja partneriem, vienu reizi bloķēja pretinieku metienu, kā arī pieļāva piecas kļūdas un saņēma sešas personiskās piezīmes.

Spēles protokols: Warriors – Jazz 96:117

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

1 2 3 85 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2007-10-31 07:19, pirms 17 gadiem
nu jā ...man jau liekas , ka Andris iepēējās tā kārtīgi pēdējā cet!


Bloks bija smuks

  +6 [+] [-]

, 2007-10-31 07:21, pirms 17 gadiem
Rezultataa starpiiba tomeer paaraak liela

Lai veicaas nakamajaas!

  +6 [+] [-]

, 2007-10-31 07:23, pirms 17 gadiem
žēl ka Warrioriem negāja tik labi kā vēlētos, bet vēl daudzas spēles priekšā
We believe!

     [+] [-]

, 2007-10-31 07:23, pirms 17 gadiem
ko var gribēt ja tik pŗliecinoši zaudē grozu un hudsons vispār losis,jo nevar iemest brīvus metienus,Biedriņš ne pārāk, bet tik pirmā spēle

     [+] [-]

, 2007-10-31 07:23, pirms 17 gadiem
5 kljudas? to nu gan nevareja taa isti pamaniit...nu labi viena no tam bija uzbrukuma piezime, bet otra kad pats nochakarejas un vinjam izsita bumbu...

  +2 [+] [-]

, 2007-10-31 07:25, pirms 17 gadiem
Gan komentētāji, gan skatītāji bija diezgan neapmierināti ar GSW darbību. Pēc Biedriņa noiešanas no laukuma 6 piezīmju dēļ, viens no komentētājiem pauda izbrīnu, kādēļ O'Braients nebija nomainījis Biedriņu agrāk... Andrim šī bija neveiksmīga, nedaudz haotiska spēle ar robiem aizsardzībā un kļūdām uzbrukumā, tikai ar īsiem pagājušās sezonas līmeņa uzplaiksnījumiem. Cerēsim, ka tas neatstās paliekošas pēdas.

  +3 [+] [-]

, 2007-10-31 07:27, pirms 17 gadiem
Ļoti vāji, diemžēl. Ne īsti aizsardzība, ne arī uzbrukums pārliecināja. Cerams, ka to varēsim norakstīt uz to, ka pirmajās spēlēs visi vēlēsies parādīt tieši individuālo meistarību, nevis kopdarbību.

     [+] [-]

, 2007-10-31 07:27, pirms 17 gadiem
nu no komandas speles nebija neka...tas pats Elis baigo Kobi gribeja nometat...un ja aizsardziba jaspele vienam pasam biedrinam, tad nav Brinums ari par kludam un par piezimem...

  +1 [+] [-]

, 2007-10-31 07:32, pirms 17 gadiem
Sākt sezonu pret Jazz nebija labākais variants GSW, un vēl pietam bez Džeksona. Kaut gan kuru tad īsti Džeksonam tādā komandā kā Jazz būtu "jāņem"!? Ja kareivji pa sezonu neizdomās citus variantus kā apspēlēt džazmeņus, kā tikai ar superprecīziem 3punktniekiem (tā var vinnēt spēli, nu divas), tad palikšu pie apgalvojuma, ka pavasarī atkal Jazz būs tā komanda kas apstādinās GSW! ;/
Neesmu lietas kursā, kas un kā tieši bija Biedram ar to kājas īkšķi!? Simptoms slikts, un domāju ka viens no iemesliem kāpēc GSW nenoslēdza ilgtermiņa līgumu ar Andžu arī varētu būt šī trauma un tās sekas. Nu lēns bija Andris šodienas spēlē tieši starta ātrumā, kas atspoguļojas arī viņa spēlē kopumā!

  -4 [+] [-]

, 2007-10-31 07:35, pirms 17 gadiem
ar tādu ststistiku nav ko darīt nba 3 pts vienkārši dddddddddddddd

     [+] [-]

, 2007-10-31 07:39, pirms 17 gadiem
braents ārdās

     [+] [-]

, 2007-10-31 07:42, pirms 17 gadiem
Njaaa...Rockets - Lakers beigas labas tik daudz paversieni nosleguma
Slēpts komentārs: terek007

     [+] [-]

, 2007-10-31 07:49, pirms 17 gadiem
Nožēlojama gan Andrim spēlē nebija! Ja tas īkšķis vēl nav kārtīgi sadziedēts, un tas tik īsā laikā tomēr nenotiek, tad pagaidām no Andra zilus brīnumus nav ko gaidīt!

  +2 [+] [-]

, 2007-10-31 07:59, pirms 17 gadiem
Pashreizeejaa situaacijaa, jebkuraa diennakts laikaa Jazz ir labaaki par Warriors, tur nav ko noliegt, vieniigais iznjeemums kaa GSW var uzvilkt Jazz ir reizees kad grozi njem pretii vinju 3pt. metienus...shii nebija taa nakts...6 no 23 taada ir 3pt. statistika Pietrus 3 ielika, Marko 2 un Pietrus 1...ko tur vairs piebilst...Utah savukaart 5 no 11...garajaa galaa Warriors vieniigais arguments pirms speeles bija AB, ar nosaciiijumu ja vinjam speele iet...jau peec speeles var teikt ka shii nebija Andra nakts...un Utah vienkaarshi domineeja Low Post area...56 pret 37 atlecoshajaas, no taaam 16 pret 7 uzbrukumaa!!! Skaitlji runaa pashi, labraat vairs neredzeetu shos Warriors pretiniekus, jo manupraat shii ir viena no visssss nepiemeerotaakajaam GSW pretinieceem, ehh diemzheel Sestdienas naktii vinju muus eskaminees atkal, shoreiz savaas maajaas....

+++
Davis, Pietrus, Ellis, Bellinelli
---
Hudson, Barnes, AB

P.s. ljoooooti pietruukst SJax... + nevajag norakstiit visas neveiksmes uz AB, shaadas speeles vinja karjeraa ir bijushas nu ljoti reti, neatceros kad veel kas liidziigs ir bijis, otra lieta kas teoreetiski vareetu ietekmeet, un to zina tikai vinsh pats ir saistiibaa ar kontraktu...nekas gaidaam naakamo speeli Piektdienas naktii LA pret Clippers, tie ir jaasaplosa gabalos...

  +2 [+] [-]

, 2007-10-31 08:00, pirms 17 gadiem
kas basketbolā ir nepiespiestā kļūda?

  +1 [+] [-]

, 2007-10-31 08:02, pirms 17 gadiem
trek007....

peec kaa to spried...peec sausas statistikas...!!!
AB nav meteejs, un nebuus...vinja darbi ir citi, par ko vinju noveertee, cita lieta shonakt vinsh vismaz triis nu ljoti apshaubaamus sodus, par kuriem Barnet`s pat briiniijaas...

     [+] [-]

, 2007-10-31 08:04, pirms 17 gadiem
labi ka tomeer nepieceelos un neskatiijos speeli

  +1 [+] [-]

, 2007-10-31 08:06, pirms 17 gadiem
vo vo pilnig neobjektivi skatities box score un te gvelzt mulkibas - kadu darba apjumu vinsh izdara aizsardzibaa ,kgan nebija vinja diena ! savas bumbas savaaca - tagad tikai jaatguust speles garsha un buus ok !

  +3 [+] [-]

, 2007-10-31 08:07, pirms 17 gadiem
hmmmm koeficents 2,35 uz Jazz izgāja!!!

     [+] [-]

, 2007-10-31 08:07, pirms 17 gadiem
pēc vienas zaudētas kaujas nevar spriest var visu karaspēku un tā potenciālu..

     [+] [-]

, 2007-10-31 08:08, pirms 17 gadiem
kopumaa nebija nemaz tik slikts - iegruda grozaa vienu pusakji ,kad parejaa komanda lazhojaas ! es domaju tas vinja bloks - block of the night noteikti buss .. aizsardzibaa izmainija daudz metienus !

  +1 [+] [-]

, 2007-10-31 08:16, pirms 17 gadiem
Kobem 45! Monstrs...tikai komanda gan zaudēja.

  +1 [+] [-]

, 2007-10-31 08:33, pirms 17 gadiem
baigais monstrs - tā kā Aiversons savulaik Filadelfijā - metieni 32/13, sodi 27/18. Nekā laba te nav

  +1 [+] [-]

, 2007-10-31 08:34, pirms 17 gadiem
apraksts lielaks un izmelosaaks neka bija pat par LV izlases speleem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2007-10-31 09:05, pirms 17 gadiem
Ko jus domajat par to, ka PF pozīcijā startēja Kellena Azabuike??? NEAPDOMIIGI, pret Jūtu noteikti

     [+] [-]

, 2007-10-31 09:08, pirms 17 gadiem
no comments

     [+] [-]

, 2007-10-31 09:10, pirms 17 gadiem
trailer...esi paarliecinaats par saviem vaardiem !!!Kelenna speeleeja 3 Nr. Poziicijaa, MP tika ekspluatēts 4 Nr. poziicijaa...

     [+] [-]

, 2007-10-31 09:11, pirms 17 gadiem
Es arī ceru, ka šī bija sliktākā Andra spēle, lai gan neko briesmīgu viņš nesadarīja - vienkārši melnie komandas biedri uzbrukumā viņu pilnīgi ignorēja! Un tās apšaubāmās piezīmes pret Būzeru!!! Maz;ākais pieskāriens pret viņu un piezīme! Pats viņš vismaz divas reizes grūda pretinieku, bet svilpe klusē... Un vispār - es uzskatu, ka spēli noraka Deiviss! Otrās ceturtdaļas sākumā viņš vispār uzbruka tikai pats un lielākoties nesekmīgi!

     [+] [-]

, 2007-10-31 09:14, pirms 17 gadiem
Un runājot par to, ka viens no komentētājiem teica, ka O Braientu nevajadzēja tik ilgi turēt aiz Biedriņa - neaizmirsīsim, ka viņu izlaida spēles beigās pie padsmit punktu starpības! Protams, ka tad Jūta vairs tā nespieda! Lai gan jāsaka, ka savu laiku viņš nospēlēja tīri labi - rokas arī garas

     [+] [-]

, 2007-10-31 09:24, pirms 17 gadiem
Njā, var redzēt ka ar Boozeru Biedriņš netika galā vispār - šis varēja darīt laukumā ko grib (un gūt 32 punktus).

     [+] [-]

, 2007-10-31 09:45, pirms 17 gadiem
Kā jūsuprāt Biedriņš būtu spējis samest daudz punktu, ja komandas biedri vilka spēli uz sevi un nedeva viņam bumbu uzbrukumos??!


------------------------------------------------
YX

Tā gan nebija AB spēlēja tikai nedaudz vairāk kā pusi no spēles, neviens cits arī nebija spējīgs.
Vismaz ar Okuru Andris tika galā.
26 minūtēs 9 atlēkušās nemaz nav slikts rādītājs.

     [+] [-]

, 2007-10-31 10:33, pirms 17 gadiem
nekas gsw veel paradiis...5dien jau pret LAC
1 2 3 85 komentāri