Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ar “Brīvo ūdeņu” ceļojošā kausa izcīņu Iecavā atklāta jaunā airēšanas slaloma sezonā Latvijā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Ar “Brīvo ūdeņu” ceļojošā kausa izcīņu Iecavā atklāta jaunā airēšanas slaloma sezonā Latvijā
Foto: canoelatvia.lv

Pagājušajā nedēļas nogalē Iecavā ar “Brīvo ūdeņu” kausu tika atklāta šī gada airēšanas slaloma sezona. Komandu konkurencē “Brīvo ūdeņu” ceļojošo kausu izcīnīja Peikeru ģimene no igauņu kluba SK “Pirita”, kamēr junioru drosminieku kausu ieguva Ozolnieku sporta skola.

13. un 14. aprīlī Iecavas upē dalību sacensībās ņēma 14 komandas un 83 dalībnieki. Jau otro gadu tieši “Brīvo ūdeņu” kauss atklāja sacensību sezonu airēšanas slalomā Latvijā. To šogad rīkoja biedrība “Brīvie ūdeņi” kopā ar Latvijas Kanoe Asociāciju un Iecavas pašvaldību. Sacensībās piedalījās dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Tāpat svētdien tika aizvadīts arī Iecavas čempionāts.

Pirmajā dienā upē devās komandas, kuras sacentās par ceļojošo kausu pieaugušo konkurencē, kā arī par drosminieku kausu junioru konkurencē. Par uzvarētājiem pieaugušo konkurencē kļuva SK “Pirita” pārstāvji no Igaunijas (Marija Peikere, Martins Peikers, Tarmo Peikers), otro vietu ieguva “Brīvie ūdeņi” (Atis Bērziņš, Mārtiņš Onskulis, Aivars Eiduks), kamēr trešo vietu izcīnīja SK “Atvars” (Martins Macjiausks, Klāvs Auznieks, Pēteris Pīlīte). Junioru konkurencē labākie izrādījās Ozolnieku sporta skola (Justs Līcītis, Marko Cers, Leonards Pāvilsons), otrā vieta AK “Baldone” (Jurita Ķeire, Mārtiņš Brencis, Staņislavs Mosunovs), bet trešie – Rīgas airēšanas klubs (Ingars Adamovičs, Dāvis Jozeps, Olivers Šefers).

Individuālajās sacensībās prestižākajā vīru K1 klasē gandrīz 50 dalībnieku konkurencē par uzvarētāju kļuva liepājnieks Martins Macjiausks, kurš aiz sevis atstāja igauņus Tarmo un Martinu Peikeru. Arī sieviešu K1 klasē uzvarētāja kauss ceļoja uz Liepāju – pirmā vieta Elizabetei Kurvinai, kura par 1,08 sekundēm apsteidza Mariju Peikeri, bet trešā vieta Dinijai Ozolai no Valmieras.

MC1 klasē uzvarētāja laurus plūca Krišs Ozols, otrais šoreiz Visvaldis Pumputis no Lietuvas, bet trešā vieta Aivaram Eidukam, bet WC1 klasē par labāko kļuva Marija Peikere, kas aiz sevis atstāja lietuvieti Veroniku Šalaševičūti-Turbanovu un Mariju Žižmāri no Baldones.

Tikmēr svētdien turpat Iecavas upē norisinājās arī Iecavas čempionāts. Vīriešu K1 klasē par uzvarētāju kļuva Tarmo Peikers, sieviešu klasē labākā Kurvina, MC1 ātrākais izrādījās Ozols, bet WC1 visiem pa priekšu aizairēja Peikere.

Nākamās airēšanas slaloma sacensības Latvijā paredzētas ceturtajā un piektajā maijā, kad Bauskā norisināsies Latvijas kauss.

Informāciju sagatavoja:
canoelatvia.lv