Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijai zelts un sudrabs pasaules klubu komandu čempionātā galda hokejā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijai zelts un sudrabs pasaules klubu komandu čempionātā galda hokejā
Godalgoto vietu ieguvēji. Foto: BJC "Laimīte".

Pagajušajā nedēļas nogale Čehijas galvaspilsētā Prāgā notikušajā pasaules klubu komandu čempionātā galda hokejā finālā tikās abas Latvijas komandas, Inčukalna galda hokeja klubam pārspējot Bērnu un jauniešu centra "Laimīte" komandu. Tādējādi Latvijas komandas izcīnīja zeltu un sudrabu.

Pasaules klubu komandu čempionāts galda hokejā tradicionāli notiek reizi divos gados. Šogad nozīmīgajās sacensībās piedalījās 26 komandas ar sportistiem no 12 valstīm, tajā skaitā arī Latvijas.

Katru komandu pārstāv no 4 līdz 8 sportistiem. Rīgas godu pārstāvēja Bērnu un jauniešu centra "Laimīte" komanda, kuras sastāvā bija septiņi dalībnieki: Sandis Kristaps Lagzdiņš, Raivis Miglinieks, Krista Annija Lagzdiņa, Emīls Liepiņš, Matīss Jakseboga, Niks Lācis un treneris Edgars Caics.

Rīgas komanda pārliecinoši aizkļuva līdz sacensību pusfinālam, kur tika izspēlētas pasaules čempionāta medaļas. Pusfinālā rīdziniekiem (pašreizējie Pasaules reitinga (PR) līderi) pretī stājas čehu komanda "THC Stiga Elites" (3. vieta PR), kas tika pārliecinoši uzveikti ar 8:3.

Tikmēr otrā pusfinālā par pārsteigumu parūpējās Inčukalna galda hokeja klubs (5. vieta PR), kas sīvā cīņā ar 8:7 uzvarēja Ukrainas komandu "Nertus" (2. vieta PR).

Finālā inčukalnieši uz liela emocionālā pacēluma turpināja savu uzvaras gājienu un pārspēja BJC "Laimīte" sportistus ar rezultātu 7:5, pirmo reizi kluba vēsturē izcīnot zelta medaļas pasaules klubu komandu čempionātā.

Rīdziniekiem sudraba godalgas, kuri šobrīd jau var lepoties ar 3 zelta un 3 sudraba medaļām pasules klubu komandu čempionātos.

Informāciju sagatavoja
Edgars Caics, Bērnu un jauniešu centrs "Laimīte"
direktora vietnieks izglītības jomā

     [+] [-]

, 2024-04-24 11:52, pirms nedēļas
Atbalstu pasaules čempioniem izmaksāt Latvijas dāsnās sporta stipendijas un prēmijas!
Lai gan nav skaidri saprotams, vai šie piedalījās Pasaules vai tikai Pasules čempionātā: "šobrīd jau var lepoties ar 3 zelta un 3 sudraba medaļām "pasules" klubu komandu čempionātos".
Vai šiem sportistiem ir sava federācija? Tur taču biedru būtu vairāk nekā lielā hokeja vai tā Latvijā populārā sauszemes hokeja federācijām!