Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U17 meitenes sagrauj Gruziju, tomēr neiekļūst A līgā

Agris Suveizda

Latvijas U17 meitenes sagrauj Gruziju, tomēr neiekļūst A līgā
Foto: LFF

Latvijas WU-17 meiteņu izlase sestdien noslēdzošajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīra mačā Fēru salās ar rezultātu 5:0 (3:0) uzvarēja Gruziju un savā apakšgrupā ierindojās trešajā vietā, ziņo Latvijas Futbola federācija.

Izlases sākumsastāvā tika sūtītas vairākas spēlētājas, kuras iepriekšējos mačos pie spēles laika netika vai tika maz. Visās trīs turnīra cīņās starta vienpadsmitniekā devās Rendija Baltrušaite, Annija Gabriela Andersone, Līva Šteinberga, Paula Dzene, Helēna Reinfelde un Ambera Logana Primaka.

Spēles ievadā abas komandas apmainījās ar sitieniem pa vārtiem, bet vadību Latvijas izlasei izdevās iegūt 27. minūtē, kad precīza bija Reinfelde. Puslaika beigās ar neilgu laika intervālu pārsvaru nostiprināja Lizete Dūmiņa un P. Dzene. Arī otro puslaiku Latvijas jaunietes sāka ar pamatīgu sitienu gūzmu, kas 56. minūtē ļāva Reinfeldei ar saviem otrajiem vārtiem panākt 4:0. Jau kompensācijas laikā otro reizi mačā izcēlās arī P. Dzene.

Sacensību ievadā pirms nedēļas Latvija ar 2:1 uzvarēja Fēru salas, bet trešdien sekoja 0:2 zaudējums Rumānijai, kas pirmajā kārtā sacentās A līgā. Gruzija tikmēr bija piedzīvojusi divus zaudējumus – 1:2 pret Rumāniju un 0:2 pret Fēru salām. Citā sestdienas spēlē Fēru salas ar 3:1 apspēlēja Rumāniju. Līdz ar to trīs komandas turnīru noslēdza ar sešiem punktiem, un šo komandu savstarpējo spēļu rezultātā pirmo vietu ieņēma Fēru salas (vārti 4:3), otrās bija rumānietes (3:3), bet Latvijas izlasei trešā pozīcija (2:3). A līgā iekļūs visu grupu uzvarētājas, kā arī labākā otrās vietas ieguvēja.

B3

VKomandaSUNZVārtiP
1.Fēru salas32016:36
2.Rumānija32015:46
3.Latvija32017:36
4.Gruzija30031:90

Galvenais treneris Rihards Gorkšs sastāvā bija iekļāvis futbolistes no septiņiem pašmāju klubiem, kā arī divas jaunietes no ASV. Latvijas WU-17 izlase B līgas pirmās kārtas turnīrā pērn Serbijā tika pie uzvaras pret Andoru un ierindojās trešajā pozīcijā, netiekot uz A līgu, kur otrajā kārtā tiek dalītas ceļazīmes uz finālturnīru. Otrās kārtas B līgā notiek cīņa par iekļūšanu A līgā nākamajam kvalifikācijas ciklam. Pie šādas iespējas tiks apakšgrupu uzvarētājas un viena no otro pozīciju īpašniecēm ar labākajiem rādītājiem pret savas grupas pirmo un trešo vietu ieguvējām.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17446/wu-17-iz...

     [+] [-]

, 2024-03-23 22:06, pirms mēneša
čavellas specāli nolējās Farērām