Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Drifta traiku kausa sezonas noslēgumā uzvaras un titulus izcīna Bertāns un Freivalds

Drifta traiku kausa sezonas noslēgumā uzvaras un titulus izcīna Bertāns un Freivalds
Foto: driftahalle.lv

Svētdien, 15. oktobrī, Drifta hallē norisinājās NIK NAK® drifta traiku kausa trešais un noslēdzošais sezonas posms. 2023. gada sezonas noslēgumā KIDS klasē uzvaru izcīnīja Dominiks Bertāns, tādējādi sev nodrošinot arī uzvaru kopvērtējumā. Interesanti, ka OPEN klasē precīzi tāds pats scenārijs – pirmā vieta gan posmā, gan sezonas griezumā Mārtiņam Freivaldam.

KIDS klasē, kurā piedalās bērni vecumā no 6 līdz 11 gadu vecumam, uz starta šoreiz izgāja 13 braucēji. Labāko rezultātu kvalifikācijā ar 89 punktiem uzrādīja Dominiks Bertāns, kam sekoja Gustavs Ābele (86 punkti) un Kārlis Skotelis (82 punkti). Jāatzīmē, ka šie trīs arī automātiski iekļuva labāko astotniekā, kamēr visiem pārējiem dalībniekiem tandēmu cīņas bija jāuzsāk TOP 16 kārtā.

Finālbraucienos bija vērojamas ļoti sīvas cīņas, jo rezultātu noteikšanai tiesneši vairākas reizes pilotiem piešķīra pārbraucienus. Tāds bija nepieciešams arī pirmajā pusfinālā starp Dominiku Bertānu un Rodrigo Živu, kurā gan beigās labāku sniegumu uzrādīja Bertāns. Otrajā pusfinālā tikās Gustavs Ābele un Kārlis Skotelis, no kuriem ļoti līdzvērtīgā cīņā uzvaru izcīnīja un uz finālu devās Ābele. Cīņā par trešo vietu Živa pārspēja Skoteli, kamēr lielajā finālā Bertānam uzvara pār Ābeli. Interesanti, ka sezonas kopvērtējums KIDS klasē beigās izvērtās tāds pats kā posmā – pirmais Bertāns, otrais Ābele, bet trešais Živa.

OPEN klasē, kurā var startēt ikviens interesents vecumā no 12 gadiem, šoreiz piedalījās 14 jaunie sportisti. Jāatzīmē, ka OPEN ieskaitē bija sagaidāmas ļoti saspringtas cīņas, jo, dodoties noslēdzošajā posmā, pirmo trijnieku šķīra vien viens punkts. Līderis bija Ralfs Freimanis ar 182 punktiem, kam ar 181 punktu sekoja Ritums Jēkabsons un Mārtiņš Freivalds. Kvalifikācijā gan kopvērtējuma līderi ierindojās vien ceturtajā, piektajā un astotajā vietā, kamēr pirmo trijnieku veidoja Gustavs Kaktiņš, Jānis Jansons un Paula Jansone.

Pirmais lielais pārsteigums kopvērtējuma kontekstā notika jau pirmajā TOP 16 cīņā, kad Ritums Jēkabsons bija spiests piekāpties Reiņa Bogdana priekšā. Arī Mārtiņam Freivaldam TOP 16 kārtā negāja viegli, jo uzvara pret Ralfu Meikšānu tika izcīnīta vien caur pārbraucienu, kamēr kopvērtējuma līderim Ralfam Freimanim TOP 16 cīņa bez liekām drāmām un ar pārliecinošu uzvaru pār Kirilu Savinu.

TOP 8 kārtā gan abi sacensībās palikušie titula pretendenti – Freivalds un Freimanis – satikās savā starpā, kas nozīmēja tikai vienu – tas, kurš izcīnīs uzvaru šajā duelī, visdrīzākais kļūs arī par uzvarētāju sezonas ietvaros. Cīņa bija ļoti aizraujoša un dramatiska, tomēr uzvara šoreiz Freivaldam. Tālāk pusfinālā Freivalds pārspēja Reini Bogdanu, savukārt finālā caur spraigu pārbraucienu izdevās uzvarēt Jāni Jansonu. Trešā vieta posmā šoreiz Kristeram Bālāboliņam, savukārt sezonas kopvērtējumā pirmais trijnieks šogad sekojošs – pirmais Freivalds, otrais Freimanis, bet trešais Jēkabsons.

NIK NAK® drifta traiku kauss notiek sadarbībā ar Latvian Drift, tāpat paldies kausa atbalstītājiem Monster Energy un Apollo Kino par balvām jaunajiem drifteriem. 2023. gada kopvērtējuma sezona ir noslēgusies, tomēr, iespējams, ka šajā rudenī vēl tiks aizvadītas kādas sacensības. Gan esošie, gan potenciālie dalībnieki laipni aicināti uzlabot savas prasmes pirmdienu vakaru treniņos, kuros kā instruktors darbojas arī Baltijas un Ziemeļeiropas drifta čempions Nikolass Bertāns. Informācija par treniņiem, sacensībām un visām drifta traiku aktualitātēm atrodama mājaslapā Drifta triciklu trase Rīgā - WOLFTRIKE® Drifta... un Facebook lapā.

Informāciju sagatavoja:
Drifta halle


Makss Verstapens. Foto: Joao Filipe/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Verstapens uzvar Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā

LETA--AFP/DPA. "Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Imolas trasē bija ātrākais Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.
Foto: Agnis Melderis.
6

"Igauņu ekspresis" Leoks 9. reizi izcīna uzvaru Vaidavas kausā

11. un 12. maijā Arvīda Levana vārdā nosauktajā Apes mototrasē norisinājās 51. Vaidavas kausa izcīņa un MAGMUM Latvijas čempionāta motokrosā 2. posms, kur sacentās gan pašmāju, gan ārvalstu ātrākie motokrosa braucēji. Prestižajā MX1 klasē triumfēja Igaunijas pārstāvis Tanels Leoks (Tanel Leok), saukts arī par “igauņu ekspresi”. Tanels savā karjerā Vaidavas kausu izcīnīja jau 9. reizi, viņš ir arī sportists, kurš Apes mototrasē ir uzvarējis visvairāk reižu visā kausa izcīņas vēsturē.