Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nik Nak drifta traiku kausa pirmajā posmā uzvaras izcīna Bertāns un debitants Pudulis

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Nik Nak drifta traiku kausa pirmajā posmā uzvaras izcīna Bertāns un debitants Pudulis
Foto: Drifta halle

Drifta hallē ar spraigām cīņām tika atklāta NIK NAK drifta traiku kausa sezona. Pirmajā posmā uz starta KIDS un OPEN klasēs kopā izgāja 33 dalībnieki, parūpējoties par aizraujošām sacensībām Drifta hallē sanākušajiem atbalstītājiem. KIDS klasē triumfēja pagājušā gada līderis Dominiks Bertāns, savukārt OPEN ieskaitē uzvaru gan kvalifikācija, gan sacensībās izcīnīja debitants Sandis Pudulis.

NIK NAK drifta traiku kauss 2024. gadā dodas jau savā trešajā pilnajā sezonā, nostiprinot sevi kā lielisku sacensību seriālu, kurā bērniem un jauniešiem uzsākt savas drifta gaitas. Starp tiesnešiem arī šoreiz bija viens no labākajiem latviešu drifteriem un daudzu čempiona titulu ieguvējs Nikolass Bertāns, kura vārdā arī nosaukts šis sacensību seriāls.

KIDS klasē, kurā var piedalīties bērni vecumā no 6 līdz 11 gadiem, uz starta izgāja 19 dalībnieki, atkārtojot pagājušā gadā uzstādīto rekordu. Starp dalībniekiem bija gan teju visi pagājušā gada līderi, gan arī vairāki debitanti. Uzvaru kvalifikācijā ar 92 punktiem izcīnīja Rihards Vītkins, aiz sevis atstājot Dominiku Bertānu (90 punkti) un Gustavu Ābeli (87 punkti).

Tandēmu cīņās kvalifikācijas līderi uzrādīja labu sniegumu un visi trīs iekļuva TOP 4 kārtā jeb pusfinālā. Kā ceturtais pusfinālā viņiem pievienojās Rodrigo Živa (5. vieta kvalifikācijā), kuram sīvā cīņā TOP 8 kārtā izdevās pārspēt kvalifikācijā ceturto vietu izcīnījušo Rinaldu Pumpuru. Pusfinālā uzvaras izcīnīja un attiecīgi finālā tikās Vītkins un Bertāns, savukārt cīņā par trešo vietu devās Ābele un Živa. Skaistā fināla cīņā uzvara beigās Bertānam, kamēr vietu uz trešā goda pjedestāla pakāpiena ieguva Živa.

Interesants dalībnieku sastāvs bija novērojams OPEN klasē, jo no 14 dalībniekiem septiņi bija šīs klases debitanti. Ja Kārlis Taujenis jau pagājušajā gadā sevi bija labi pierādījis KIDS ieskaitē, tad pārējie seši bija NIK NAK® drifta traiku kausa debitanti. Jāatzīmē, ka tieši divi debitanti ieņēma pirmās divas vietas kvalifikācijā – Sandis Pudulis pirmais ar 94 punktiem, kamēr Rinaldam Vanagam otrais rezultāts ar 90 punktiem. Trešo vietu kvalifikācijā ieņēma labi zināmais Jānis Jansons (84 punkti), kamēr Taujenim OPEN klases debijā ar 83 punktiem ceturtā vieta.

Līdzīgi kā KIDS klasē arī OPEN ieskaitē kvalifikācijas pirmais trijnieks sevi lieliski pierādīja un aizcīnījās līdz TOP 4 kārtai. Kvalifikācijā ceturto vietu ieguvušajam Taujenim TOP 8 kārtā pretī stājās Kirils Savins (5. vieta kvalifikācijā), tādējādi bija sagaidāma ļoti sīva cīņa starp šiem abiem pilotiem. Labāks sniegums šoreiz Savinam, kurš attiecīgi ieguva uzvaru un iekļuva pusfinālā. Tur viņam pretī stājās kvalifikācijas uzvarētājs Pudulis, kurš arī šajā cīņā bija neuzvarams un attiecīgi iekļuva finālā. Otrajā TOP 4 tandēmā Vanagam izdevās pārspēt Jansonu, kuram gan sacensības sanāca noslēgt uz pozitīvas nots, izcīnot trešo vietu. Lieliskā fināla duelī starp Puduli un Vanagu pārāks izrādījās Pudulis, kurš tādējādi pirmajā posmā izcīnīja uzvaru gan kvalifikācijā, gan tandēmu braucienos.

Organizatori vēlas arī pateikties kausa atbalstītājiem, kas uzvarētājiem sagādāja lieliskas balvas – Monster Energy, Apollo Kino, Kartinga nams “XL Riga” un Ufogolf. Nākamais NIK NAK® drifta traiku kausa posms norisināsies 28. jūlijā, tomēr līdz tam Drifta hallē norisināsies vēl vienas sacensības (datums tiks drīzumā izziņots) ar iespaidīgām naudas balvām, kurās varēs piedalīties visi braucēji vecumā no 14 gadiem. Ikviens ir laipni aicināts doties uz Drifta halli, lai apgūtu vai uzlabotu drifta traiku mākslu, kā arī pirmdienās un otrdienās notiek īpašas nodarbības bērniem, kurās kā viens no vadītājiem darbojas arī drifta čempions Nikolass Bertāns.

Plašāka informācija par Drifta halli atrodama Drifta triciklu trase Rīgā - WOLFTRIKE® Drifta... un Facebook vietnē facebook.com

Informāciju sagatavoja:
Artūrs Virbulis
LAF Preses sekretārs

     [+] [-]

, 2024-04-25 20:58, pirms nedēļas
Sencis krāpj cilvēkus iznomājot sadauzītus lūžņus, pilnīgs krāpnieku kantoris. Cik tad ilgi tā...

     [+] [-]

, 2024-04-25 21:33, pirms nedēļas
Bertāns no NBA uz kartingu trasi?

     [+] [-]

, 2024-04-25 21:36, pirms nedēļas
Rūjiena atbalsta visus Bertānus, arī Nikolajus un Domeniksus