Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Ņūvijs jau 2025. gadā varētu uzsākt darbu "Ferrari"

Ņūvijs jau 2025. gadā varētu uzsākt darbu "Ferrari"
Adrians Ņūvijs. Foto: Motorsport.com

Adrians Ņūvijs vienojies ar "Red Bull", ka jau 2025. gadā viņam būs tiesības pievienoties kādai no konkurējošajām F1 vienībām. Šī brīža informācija liecina, ka tā visticamāk būs "Ferrari".

"Red Bull" trešdien paziņoja, ka Ņūvijs pametīs nometni nākamā gada pirmajā ceturksnī. Galvenais tehniskais darbinieks vairs nevēlas palikt daļa no pašreizējās čempionvienības, neskatoties uz spēkā esošo līgumu līdz 2025. gada beigām. Jau no šī brīža viņš vairs neturpinās pildīt aktīvu lomu F1 komandas tehniskajā nodaļā, kā arī neapmeklēs sapulces, kurās tiks apspriesta nākamā gada modeļa attīstība. Britu inženieris vēl kādu laiku gan turpinās darbu pie RB17 hiperauto izstrādes, lai novestu projektu līdz galam.

Tiek ziņots, ka juristiem izdevies vienoties par izdevīgiem nosacījumiem līguma laušanai, kā rezultātā Ņūvijs nebūs spiests iet piespiedu atvaļinājumā pirms pievienošanās citai komandai. Neoficiāli zināms par punktu viņa līgumā, kas paredz, ka arī pēc līguma termiņa beigām viņš gadu nedrīkstētu strādāt kādā no konkurējošajām komandām. Līdz ar to, nostrādājot visu līguma termiņu, darbu citā komandā izcilais F1 mašīnu konstruētājs teorētiski varētu sākt darīt vien 2027. gadā.

Itālijas mediji jau plaši ziņo par Ņūvija pievienošanos "Ferrari". Frederiks Vasūrs šonedēļ nevis kopā ar komandu lidoja uz Maiami, kur notiks nākamais F1 posms, bet gan Londonu, lai tur tiktos ar Ņūviju. Mērķis - apspriest iespējamā kontrakta nianses. Der piebilst, ka vēl pagājušajā gadā viņš par savas karjeras "emocionālu nožēlu" atzina to, ka nekad nav strādājis kopā ar "Ferrari", Luisu Hamiltonu un Fernando Alonso. Tagad viņam būtu iespēja daļu no tā piepildīt.

"La Gazzetta dello Sport" raksta, ka jau pēc Maiami posma varētu sekot oficiālais paziņojums par pievienošanos "Ferrari". Tikmēr "RacingNews365" vēsta, ka gadījumā, ja Ņūvijs parakstīs citu līgumu vēl pirms "Red Bull" pamešanas, piespiedu atvaļinājumā uz kādu laiku nāksies doties. Savukārt, ja kontraktu viņš noslēgtu jau pēc aiziešanas, kas esot gaidāma februārī vai martā, šāds nosacījums nebūtu spēkā.

"Motorsport.com" tikmēr atklāj, ka Ņūvijam neesot bijusi nekāda interese par došanos uz Alonso pārstāvēto "Aston Martin" komandu, kas viņam, cik zināms, piedāvājusi finansiāli ļoti dāsnu līgumu. Vēl viens variants esot "Audi" komanda, kas oficiāli sāks startēt 2026. gadā. Šeit kā liels pluss tiek uzsvērts fakts, ka tas būs jauns projekts, ko, līdzīgi kā savulaik "Red Bull", Ņūvijam būtu iespēja palīdzēt būvēt jau kopš tā pirmsākumiem.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2024-05-04 12:00, pirms 2 nedēļām
Aizvien vairāk parādās ziņas, ka Ņūvijs varētu vispār aiziet no F1, lai atpūstos pirms pievērsties citiem projektiem.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.
Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team
1

Bijušais komandas vadītājs Steiners iesūdz tiesā "Haas"

Iepriekšējais "Haas" vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.
Foto: f1.com

Peress: "Maiami posmā "McLaren" komanda bija ātrāka par mums"

Serhio Peress skaidro, ka iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās Maiami GP izcīņas startā pieļāva rupju kļūdu sliktās saķeres dēļ, bet, lai izvairītos no sadursmes ar Maksu Verstapenu, nācies atlaist bremzes, kas rezultējās ar vairāku pozīciju zaudēšanu. Tomēr meksikānis atzīst, ka "McLaren" komanda jebkurā gadījumā bija ātrāka.