Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Mediju baumas: cik Hamiltons nopelnīs 'Ferrari' komandas sastāvā?

Juris Grīns
Juris Grīns

Mediju baumas: cik Hamiltons nopelnīs 'Ferrari' komandas sastāvā?
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Neilgi pēc tam, kad kļuvis zināms, ka Luiss Hamiltons pievienosies "Ferrari" komandai, daudzi mediji jau spekulē par to, cik lielu algu sportists nākamajos gados saņems. Ļoti iespējams, tā būs lielākā F1 čempionātā.

Par šī brīža pelnošāko pilotu kļuvis Makss Verstapens. Nesen kādā intervijā "Red Bull" braucējs pats apstiprināja, ka šobrīd nopelna vairāk nekā Hamiltons. "Forbes" lēš, ka Verstapens 2023. gadā nopelnījis 65 miljonus eiro, no kuriem ap 40 miljoni sastādīja pamatalga, bet 25 miljoni - bonusi par sasniegumiem.

Par to, cik 2025. gadā nopelnīs Hamiltons, medijos pieejamā informācija atšķiras, taču pieminētā summa svārstās no aptuveni 50 līdz 100 miljoniem eiro. Avoti "Ferrari" mājvietā Itālijā apgalvo, ka tie varētu būt vairāk par 90 miljoniem eiro gadā, citviet teikts, ka uz visu līguma periodu šī summa ir pat grandiozi 350 miljoni. Pieticīgāka ir britu prese. "Telegraph" raksta, ka solītā samaksa ir starp 50 un 60 miljoniem eiro gadā.

Jāpiebilst, ka pērn Hamiltona pamatalga bijusi virs 30 miljoniem eiro, neskaitot bonusus. Jaunā līguma ietvaros summa pieaugusi līdz vairāk par 40 miljoniem gadā. Katrā ziņā, visi avoti liecina, ka, pārejot uz "Ferrari", viņam izdosies nopelnīt vairāk.

"Telegraph" arī vēsta, ka Hamiltons komandas vadītāju Toto Volfu par nodomu pāriet uz "Ferrari" informējis diennakti pirms oficiālā paziņojuma. Britu pilots to izdarījis aci pret aci, tiekoties ar Volfu viņa mājās Oksfordā. Tikmēr baumas par to, ka šāds līgums noslēgts, nākamās dienas rītā vispirms parādījās Itālijas medijos, mazliet vēlāk arī apstiprinoties.

Līdzīgi kā citos gadījumos, netiek publiski atklāts, uz cik ilgu termiņu kontrakts noslēgts. Paziņots vien, ka tas ir uz vairākiem gadiem. Vairums avotu vēsta, ka tie ir divi vai trīs gadi, bet, ļoti iespējams, 2+1 līgums, kas nozīmē, ka Hamiltons startēs "Ferrari" rindās 2025. un 2026. gadā, bet pēc tam abas puses izvērtēs, vai izmantot opciju sadarboties arī 2027. gadā.

"Mercedes" komandā Hamiltons izcīnījis sešus no saviem septiņiem F1 tituliem un 82 no 103 uzvarām. Pārējos sasniegumus sportists vēl pirms tam guva "McLaren" sastāvā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv