Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Dūens: "Esmu vislabāk sagatavotais pilots F1 debijai"

Juris Grīns
Juris Grīns

Dūens: "Esmu vislabāk sagatavotais pilots F1 debijai"
Džeks Dūens. Foto: Alpine

"Alpine" rezervists Džeks Dūens uzskata, ka viņš būs lieliska kandidatūra uz pamatsastāva vietu kādā no komandām pirms nākamā gada sezonas, jo būs aizvadījies pie F1 sacīkšu auto stūres vairāk kilometrus par citiem junioriem.

Gaidāmajā sezonā Dūens ne vien piedalīsies "Grand Prix" posmu treniņbraucienos, bet arī kopumā desmit dienu garumā veiks testus ar iepriekšējo gadu F1 mašīnām. Vienu dienu sportists brauks ar 2021. gada auto, pārējās ar 2022. gada modeli. Paralēli tiks aktīvi strādāts simulatorā "Alpine" rūpnīcā, kur šogad plānoti vērienīgi uzlabojumu darbi.

Estebans Okons tiek minēts kā viens no iespējamajiem Luisa Hamiltona aizstājējiem "Mercedes" komandā uz 2025. gada sezonu. Ja viņš vai Pjērs Gazlī nākamgad pāries uz citu komandu, Dūens kļūs par atbilstošu kandidatūru uz vietu pamatsastāvā. Sportists arī uzskata, ka ir saistošs jebkurai citai komandai, kas apsver uz nākamo gadu nolīgt kādu, kurš F1 čempionātā iepriekš nav braucis.

"Ja skatāmies tos pilotus, kas nestartē F1 čempionātā, esmu tas, kurš pavisam noteikti būs veicis lielāko kilometru skaitu ar šo tehniku," saka 21 gadu vecais Dūens. "Un tie nav tikai atsevišķi vērtējami apļi, tās ir sacīkšu distances, braukšana slapjā un sausā trasē, augstās un zemās temperatūrās. Es to visu esmu sācis iepazīt, kas ir ļoti labi un, bez šaubām, saistoši F1 komandām. Mans vienīgais mērķis šajā brīdī ir censties dabūt vietu uz starta pirms nākamā gada sezonas, paralēli strādājot šajos testos, kas arī priekš manis ir ļoti svarīgi."

Kādreizējās motošosejas zvaigznes Mika Dūena dēls cer pārliecināt "Alpine" komandas bosu Bruno Faminu, ka ir īstais, lai aizvietotu Okonu vai Gazlī, ja šāda situācija rastos.

"Esmu pilnībā nodevies šim uzdevumam," viņš saka. "Tas ir mans plāns, ko jāpilda gan priekš sevis, gan attiecībā uz Bruno un visu komandu. Šobrīd man ir ilgtermiņa līgums ar "Alpine", tāpēc vēlos startēt šajā komandā. Strādāju ar to kopā jau trīs gadus. Katrs man šeit ir pazīstams, mums ir laba komunikācija, valda laba atmosfēra, visiem ir labs noskaņojums. Ja man būtu iespēja sēsties mašīnā, sajūta būtu kā mājās. Tāpēc uz to es ceru."

Līdzīgu testu programmu pirms debijas "McLaren" komandā aizvadīja Oskars Piastri, kurš pērn aizvadīja lielisku pirmo sezonu F1 čempionātā.

Lai gan bija runas, ka Dūens šogad paralēli varētu startēt "Alpine" sastāvā WEC čempionātā, sacensībās viņš šosezon tomēr nepiedalīsies. Iepriekš austrālietis savā otrajā "Formula 3" sezonā kļuva par vicečempionu, pēc tam debitējot "Formulā 2", kur veica divas sezonas. 2022. gadā tika izcīnītas trīs uzvaras un sestā vieta kopvērtējumā, bet pērn atkal trīs uzvaras un jau trešā vieta pilotu ieskaitē.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv