Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Porziņģis priecīgs par atgriešanos Ņujorkā: "Kārtīga komandas uzvara"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Porziņģis priecīgs par atgriešanos Ņujorkā: "Kārtīga komandas uzvara"
Kristaps Porziņģis. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu ar uzvaru ievadījusi Bostonas "Celtics", kas viesos ar 108:104 pieveica Ņujorkas "Knicks". Kristaps Porziņģis pret bijušo komandu iemeta 30 punktus un nonāca pie secinājuma – ja neesi kopā ar Ņujorku, tas tevi padara par ienaidnieku.

"Tas bija lieliski," pēc uzvaras teica Kristaps Porziņģis. "Nemelošu – tas bija lieliski. Spēlēšana Ņujorkā vienmēr ir īpaša – ne tikai kā mājiniekam, bet arī kā ciemiņam. Vienubrīd fani satrakojās, un tas pamudināja "Knicks" uz atspēlēšanos. Taču mēs saglabājām nosvērtību, mieru un spējām pielikt uzvarošu punktu. Tas bija labs mačs."

Porziņģis laboja Bostonas "Celtics" rekordu – 30 punkti ir visu laiku rezultatīvākais sniegums debijas spēlē. Latvieša kontā arī astoņas atlēkušās bumbas un četri bloķēti metieni. Pusotru minūti līdz beigām Porziņģis realizēja tālmetienu, kas izjauca 101:101 neizšķirtu un ļāva Bostonai aizsteigties priekšā.

"Būtu labāk, ja būtu trāpījis arī nākamo," par svarīgo metienu smaidīja Porziņģis. Pusminūti vēlāk, "Celtics" nākamajā uzbrukumā, viņš tika pie vēl vienas iespējas, taču bumba nelidoja mērķī. "Protams, tas bija svarīgs metiens, taču šī bija kārtīga komandas uzvara. Visi deva pienesumu. Peitons [Pričards] iegāja auksts un trāpīja svarīgus soda metienus. Džeisons Teitums bija spēcīgs visa mača garumā. Zinājām, ka būs smaga spēle, bet novedām līdz uzvarai."

Deviņās spēlēs pret savu pirmo NBA komandu Porziņģis vidēji izcēlies ar 22,1 punktu, 8,9 atlēkušajām bumbām un 2,2 bloķētiem metieniem. Piecās viesošanās reizēs Ņujorkā viņa kontā ir trīs uzvaras.

"Negatīva reakcija var kalpot kā motivācija," par izsvilpšanu ar smaidu teica Porziņģis. Viņš norādīja, ka nedusmojas par Ņujorkas fanu reakciju, jo dusmīgs nespēj parādīt labāko sniegumu. "Tas tāpat ir forši. Pats svarīgākais, ka mēs uzvarējām, bet "Knicks" vēlu visu to labāko."

Atbildot uz jautājumu, kāpēc Ņujorkas fani spēlēs pret Porziņģi mēdz reaģēt saasināti, "Celtics" rekordists norādīja, ka līdzjutēji nebija apmierināti ar maiņu un tobrīd ap situāciju valdošo atmosfēru. "Beigu beigās – ja neesi kopā ar Ņujorku, tad tu esi ienaidnieks," secināja trīs sezonās Ņujorku iepazinušais Porziņģis.

Tāpat viņš pēc debijas pauda apmierinātību ar treneru uzstādījumiem aizsardzībā. "Tas, kā viņi mani izmanto pie sava groza, atmaksājās. Varu būt maksimāli efektīvs."

Bostona nākamo spēli aizvadīs pēc divām dienām, kad pulksten 2:30 savā laukumā uzņems Maiami "Heat".

     [+] [-]

, 2023-10-27 00:23, pirms 7 mēnešiem
Kristapam pareiza attieksme pret Ņujorkas pīkstuļiem. Dusmošanās ir vājuma izpausme, uzvarētājam pie vienas vietas, ka zaudētāji žēlojas.