Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Agris Suveizda

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.

"Par mūsu varējumu izslēgšanas spēlēs ļoti bieži ir šaubījušies, cilvēki ir teikuši, ka nespēsim paveikt to, ko galu galā izdarījām," pēc panākuma sacīja Maiami centrs Bems Adebajo, kurš izcēlās ar 21 punktu (2p. 9/12) un 10 atlēkušajām bumbām. "Tādēļ mums nav nekāda pamata zaudēt ticību saviem spēkiem. Esam iespiesti ar muguru pret sienu, visi ir pret mums – to vajag izmantot kā degvielu, motivāciju. Mēs ticam, ka varam uzvarēt, tādēļ vienkārši jāiet cīņā aci pret aci – kā būrī bez atkāpšanās ceļa."

Ja pirmajā spēlē 22 tālmetienus ar 45% precizitāti trāpīja Bostona (viesiem 12/37 jeb 32%), tad otrajā mačā ar 23 tālmetieniem un 53% precizitāti izcēlās Maiami (mājiniekiem 12/32 jeb 38%). Ņemot vērā savainojumu situāciju, "Heat" apzinās, ka ir jāatrod jauni līderi un spēles plāns jāpilda īpaši efektīvi, - Keilebs Mārtins pēc četriem punktiem pirmajā spēlē otrajā sameta 21, bet Tailers Hirro, nemainīdams metienu skaitu no spēles, 11 punktu vietā sameta 24 (3p. 6/11) un pievienoja arī 14 rezultatīvas piespēles. "Mūsu sastāva situācijas dēļ viņam šādā vai citādā veidā būs jābūt iesaistītam uzbrukumā, un reizēm tas nozīmēs vienas un tās pašas kombinācijas atkārtošanu atkal un atkal," teica galvenais treneris Eriks Spolstra. "Un šovakar viņš regulāri izvēlējās pareizos situāciju risinājumus."

Ja Hirro bija viens no progresējušākajiem spēlētājiem salīdzinājumā ar pirmo maču, tad Bostonas rindās lielākais punktu kritums bija latviešu garajam spēlētājam Kristapam Porziņģim. Pirmajā spēlē guvis 18 punktus (2p. 3/5, 3p. 4/8), šoreiz viņam tikai viens precīzs metiens no spēles un seši punkti (2p. 1/5, 3p. 0/4, 1p. 4/4). Gan galvenais treneris Džo Mazula, gan arī aizsargs Drū Holidejs izcēla, ka "Heat" augumā mazākie sedzēji aizsardzībā pret Porziņģi spēlējuši ļoti cieši, ļoti fiziski un ārkārtīgi apgrūtinājuši viens pret vienu situācijas. "Viņi bija fiziski, mainījās, uzvarēja dueļos pie aizsegiem. Lika bumbu saņemt augstāk un sarežģīja sedzēju maiņas izmantošanu," teica Mazula, kurš piebilda, ka par labāku pozīciju ir jācīnās un ka vajadzīgas arī labākas piespēles. Porziņģim šonakt arī astoņas atlēkušās bumbas, četras piespēles, trīs pārtvertas bumbas, divi bloķēti metieni un divas kļūdas.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.youtube.com/watch?v=iQI...

  +6 [+] [-]

, 2024-04-25 12:52, pirms nedēļas
Loģiski, tas taču play-off. KP ļoti svarīgs Bostonai. Trešā spēle būs ļoti svarīga.

  -1 [+] [-]

, 2024-04-25 13:33, pirms nedēļas
tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību

Kā tad Bostona zaudēja savas mājas priekšrocību? Ja Bostona uzvar nākamās 3 kārtas spēles, tad Miami ir ieguvusi tieši tikpat spēles savās mājās, kā iepriekš (2). Kādu māju priekšrocību Miami ar šo uzvaru ieguvusi?

  +5 [+] [-]

, 2024-04-25 13:40, pirms nedēļas
zaeball rakstīja: tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību

Kā tad Bostona zaudēja savas mājas priekšrocību? Ja Bostona uzvar nākamās 3 kārtas spēles, tad Miami ir ieguvusi tieši tikpat spēles savās mājās, kā iepriekš (2). Kādu māju priekšrocību Miami ar šo uzvaru ieguvusi?
Palikušas max 5 spēles sērijā un no tām 3 spēles būs Heat arēnā - citiem vārdiem sakot, Heat tagad var nodrošināt uzvaru sērijā, ja viņi uzvarēs visās mājas spēlēs, savukārt Bostonai, lai uzvarētu sēriju tagad būs nepieciešams kā minimums viena uzvara izbraukumā. To tas arī nozīmē - zaudēt mājas priekšrocību. Pirms šī zaudējuma Bostona varēja nodrošināt uzvaru sērijā uzvarot tikai mājas spēles, jo tādas būtu 4, tagad tas vairs nav iespējams..

Celtics, protams, mājas priekšrocību var "atgūt" uzvarot spēli izbraukumā - tad viss būs atpakaļ kā pirms šī zaudējuma. Bet nu dotajā brīdī viņi šo priekšrocību ir zaudējuši.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-25 14:27, pirms nedēļas
LuleHaha rakstīja: Palikušas max 5 spēles sērijā un no tām 3 spēles būs Heat arēnā - citiem vārdiem sakot, Heat tagad var nodrošināt uzvaru sērijā, ja viņi uzvarēs visās mājas spēlēs, savukārt Bostonai, lai uzvarētu sēriju tagad būs nepieciešams kā minimums viena uzvara izbraukumā. To tas arī nozīmē - zaudēt mājas priekšrocību. Pirms šī zaudējuma Bostona varēja nodrošināt uzvaru sērijā uzvarot tikai mājas spēles, jo tādas būtu 4, tagad tas vairs nav iespējams..

Celtics, protams, mājas priekšrocību var "atgūt" uzvarot spēli izbraukumā - tad viss būs atpakaļ kā pirms šī zaudējuma. Bet nu dotajā brīdī viņi šo priekšrocību ir zaudējuši.
A šosezon pret Heat labākās uzvaras un spēles tieši Miami arēnā

     [+] [-]

, 2024-04-25 16:16, pirms nedēļas
Jāatrod risinājumi uzvarai un tas vienmēr ir interesanti,ka nav tik vienkārši,kā gaidīts.It kā nekā sarežģīta un jāatceras,ka baskets ir komandas spēle, kurā katram spēles laikā jākapājas uz max jaudu.

     [+] [-]

, 2024-04-25 17:57, pirms nedēļas
101:110 .....???

     [+] [-]

, 2024-04-25 18:45, pirms nedēļas
Viņi varētu pajautāt Dalasas speciālistiem, kā KP var izmantot playoff situācijās

     [+] [-]

, 2024-04-26 03:03, pirms nedēļas
Nevajag aizmirst to ka NBA 20% ir tikai sports, bet 80 % bizness